Ακαρνανικά Νέα


Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης της χώρας μας ενέταξε το Δήμο Ακτίου -Βόνιτσας στην Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+. Μέλη της Μονάδας είναι επίσης οι Δήμοι Αμαρουσίου, Τρίπολης, Βοΐου, Ελασσόνας, Σαλαμίνας, Αμπελοκήπων Μενεμένης, Κισσάμου, Πλατανιάς, Αγρινίου, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού Ευόσμου, Παπάγου-Χολαργού, Κοζάνης, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Λαρισαίων, Πρέβεζας, Φαρκαδόνας, Λαγκαδά και Οροπεδίου Λασιθίου.

H Ευρωπαϊκή Στρατηγική Σύμπραξη «Europe Goes Local» αποτελεί μια πρωτοβουλία μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των Εθνικών Μονάδων Συντονισμού των Προγραμμάτων Νεολαίας, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα του youth work σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική συνεργασία όλων των πιθανών εμπλεκομένων φορέων που δραστηριοποιούνται ενεργά σε επίπεδο Δήμων, στον τομέα της Νεολαίας.

Το Europe Goes Local, αυτή τη στιγμή, αποτελείται από 200 μέλη από 120 Δήμους της Ε.Ε. Μέσω της Στρατηγικής Σύμπραξης, υλοποιούνται εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, δράσεις χαρτογράφησης και δραστηριότητες δικτύωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα οι Εθνικές Μονάδες Συντονισμού που εμπλέκονται στη Στρατηγική Σύμπραξη αναπτύσσουν, σε εθνικό επίπεδο, ένα πλάνο το οποίο στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών της εκάστοτε Εθνικής Ομάδας, προωθώντας διαφορετικούς τύπους μαθησιακών ευκαιριών με διακρατική διάσταση.

Στόχοι της εν λόγω Στρατηγικής Σύμπραξης είναι να ενισχυθεί η προσπάθεια αναγνώρισης του youth work ώστε να αναπτυχθεί η ποιότητά του, ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής για τη Νεολαία σε επίπεδο Δήμων, με σκοπό να υποστηριχθούν νέες συνεργασίες στον τομέα της Νεολαίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Στρατηγική Σύμπραξη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.europegoeslocal.eu

Σημειώνεται ότι η 1η Συνάντηση της Εθνικής Ομάδας Εργασίας Europe Goes Local θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καλαμάτας από τις 21-24 Φεβρουαρίου 2023.