Ακαρνανικά Νέα

Το ποδόσφαιρο έχει τη δική του «κυβέρνηση», την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία ελέγχεται από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Αυτό το γνωρίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Θοδωρής Ζαγοράκης, το κατάλαβε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με έναν τρόπο που σίγουρα δεν του άρεσε. Τι συνέβη; Χθες, (5/3) συγκροτήθηκε σε σώμα η ΕΕ της ΕΠΟ και ορίστηκε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, βάσει του καταστατικού της, εισηγείται το όνομα του «εκλεκτού» του για τη συγκεκριμένη θέση. Για τον λόγο αυτό ο Γ. Γεραπετρίτης επικοινώνησε αρκετές φορές με τον Ζαγοράκη και του είπε πως το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί νέος εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ να είναι η δικηγόρος και πρώην εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αθηνά Μπαλωμένου.

Ο «Ζαγόρ» ήξερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να περνούσε από το ΔΣ της ΕΠΟ. Και όταν ένας πρόεδρος συμβουλίου προτείνει και τα μέλη του δεν κάνουν δεκτή την πρόταση του, τότε είναι μονόδρομος η παραίτηση του. Για να μην οδηγηθεί λοιπόν σε παραίτηση ο Ζαγοράκης έκανε το εξής: Αγνόησε την υπόδειξη Γεραπετρίτη και όταν ήρθε στο ΔΣ της ΕΠΟ η ώρα να συζητηθεί το θέμα της επιλογής του Εκτελεστικού Γραμματέα είπε: «Παραιτούμε από το δικαίωμα να προτείνω ως πρόεδρος τον επόμενο εκτελεστικό γραμματέα».

Δεν άκουσε αντιδράσεις και αποχώρησε άμεσα από την τηλεδιάσκεψη. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Π. Δημητρίου πήρε τον λόγο και πρότεινε για τη θέση – κλειδί τον Ιάκωβο Φιλιππούση, ο οποίος από την περίοδο της ΠΔΕ ήταν διευθυντής επικοινωνίας στην ομοσπονδία. Και ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ψηφίστηκε Εκτελεστικός Γραμματέας με ψήφους 11-0. Με αυτόν το τρόπο και το… άδειασμα Ζαγοράκη στον Γεραπετρίτη, οι Δικέφαλοι έδειξαν πως είναι πιο ισχυροί στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου από την ίδια την κυβέρνηση. Ολα αυτά τα γνώριζαν και επιχείρησαν με τον υφυπουργό αθλητισμού Λ. Αυγενάκη να αλλάξουν τις διοικητικές ισορροπίες στην ΕΠΟ. Ο Αυγενάκης «έσπασε» όμως τα μούτρα του και απέτυχε στην αποστολή του.

Σε Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ αναφέρονται τα εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην πρώτη της συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 27ης Μαρτίου 2021, συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως.

Πρόεδρος: Θεόδωρος Ζαγοράκης

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Παναγιώτης Δημητρίου

Α΄ Αντιπρόεδρος: Στέργιος Αντωνίου

Ταμίας: Κλέαρχος Τζαφέρης

Τα μέλη του προεδρείου εξελέγησαν με 16 ψήφους επί 17 ψηφισάντων.

Εκτελεστικός Γραμματέας ορίστηκε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης με 11 ψήφους επί ισαρίθμων ψηφισάντων. Οι εκπρόσωποι της Super League 1 και Super League 2 δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία ελλείψει σχετικής εξουσιοδότησης από τις ΓΣ των συνεταιρισμών τους.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση της ΕΕ σε σώμα, ο πρόεδρος κ. Θόδωρος Ζαγοράκης απηύθυνε καλωσόρισμα στα μέλη της νέας ΕΕ:

«Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας. Θεωρώ ότι είμαστε ομάδα και θα λειτουργήσουμε ως ομάδα. Έχουμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε και να συνεισφέρουμε στην πρόοδο του ποδοσφαίρου, με τη βοήθεια και της ολιστικής μελέτης, η οποία περιέχει κάποιες καλές ιδέες. Ελπίζω στο επόμενο διάστημα να βρεθούμε κοντά και με τους 55 προέδρους των ΕΠΣ, ώστε να συνεργαστούμε για το καλό του ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα».

Documento