Ακαρνανικά Νέα

Το γεφύρι στην περιοχή Δύο Ρέματα του Δήμου Αγρινίου που ανακατασκευάστηκε πλήρως, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, 2 Αυγούστου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη και τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου.

 Οι εργασίες αποκατάστασης του γεφυριού που είχε καταρρεύσει μετά από σφοδρή κακοκαιρία τον περασμένο Ιανουάριο, συνοδεύτηκε από εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας του υφιστάμενου χειμάρρου, προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, ξεπεράσαμε με τον πιο γρήγορα τρόπο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και θέσαμε πολύ γρήγορα σε εκκίνηση, εκτέλεση και τελικά σε ολοκλήρωση, ένα σημαντικό έργο.  Όπως έχω πει πολλές φορές, η προσβασιμότητα δεν αποτελεί μόνο ζωτική ανάγκη, αλλά και προϋπόθεση ανάπτυξης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Επίσης, οι κ.κ. Φαρμάκης, Μαυρομμάτης και Παπαναστασίου, επισκέφθηκαν τα έργα ανάπλασης της εισόδου του Αγρινίου που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόοδό τους.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αφενός θα αναβαθμίσει πλήρως την εικόνα της περιοχής και αφετέρου θα ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια. Το έργο αυτό, περίμενε το Αγρίνιο πολλά χρόνια και πλέον γίνεται πραγματικότητα. Θέλουμε να ολοκληρωθεί το συντομότερο, ώστε τόσο οι πολίτες της περιοχής όσο και οι επισκέπτες του Αγρινίου ή οι διερχόμενοι να απολαμβάνουν σύγχρονη και ασφαλή διέλευση» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης.