Ακαρνανικά Νέα

 «Η γενιά μου, είναι μία γενιά που έχει γεννηθεί μέσα στην Ευρώπη. Έτσι, φθάσαμε να θεωρούμε δεδομένα συγκεκριμένα πράγματα, όπως είναι η ελεύθερη μετακίνηση και οι συναλλαγές. Κάποιες όμως προηγούμενες  γενιές πάλεψαν για να φτάσουμε εδώ. Τα 40 αυτά χρόνια στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση μας έχουν μάθει ότι η ολοκλήρωση και αυτό που λέμε συνοχή, δεν είναι μία απλή διαδικασία. Είναι μία διαδικασία η οποία κράτησε πολλές δεκαετίες και θα κρατήσει ίσως πολλές ακόμα για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό που όλοι  επιζητούμε, δηλαδή την ουσιαστική και πλήρη ένωση, η οποία θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Νομίζω τέτοιες ευκαιρίες δίνουν την δυνατότητα σε όλους μας να κοιτάξουμε πίσω, στο παρελθόν, αλλά και να ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο».

Στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που απολαμβάνουμε τα τελευταία 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης που σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 επισκέφθηκε τη φωτογραφική έκθεση που διοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, ενώ μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα ξεναγήθηκαν στην έκθεση από την επικεφαλής του Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά.

Οι  θεσμοί, τα πρόσωπα, οι υποδομές πλαισιώνουν την φωτογραφική έκθεση που φιλοξενείται στο Επιμελητήριο Αχαΐας έως και  την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021. Το εκθεσιακό υλικό προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και την Υπηρεσία του Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών. Η έκθεση παραμένει ανοικτή για το κοινό κατά τις ώρες 10.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00.

Η λειτουργία της έκθεσης συνδέεται και με την ανανέωση του δικτύου EUROPE DIRECT και των Κέντρων νέας γενιάς, όπως και της Πάτρας,  τα οποία έχοντας εκσυγχρονισμένο ρόλο παρέχουν έγκαιρες και τεκμηριωμένες πληροφορίες για ευρωπαϊκά θέματα, ενημέρωση σχετικά με τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της ΕΕ,  ενώ μέσα από δράσεις έχουν απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες όσον αφορά την κατάσταση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.