Ακαρνανικά Νέα

Tον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη στους νέους, με αφορμή τα φαινόμενα συνωστισμού και τα κορωνοπάρτι στις πλατείες.

Η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως η νεολαία δεν δείχνει να έχει καταλάβει πως είναι αυτή που κινδυνεύει από τις μεταλλάξεις, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό νοσηλεύεται με συμπτώματα.

«Η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αυτοί που νοσηλεύονται κυρίως αυτή την περίοδο είναι οι νέοι.

Η κα. Παγώνη σημείωσε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. παράλληλα, είπε πως λύση για τα κορωνοπάρτι θα ήταν το άνοιγμα της εστίασης.

Παγώνη: Βάζουμε σε ράντζα ασθενείς και μιλάμε για Πάσχα;

Καυστική ήταν η κα. Παγώνη για το ενδεχόμενο να υπήρχαν μετακινήσεις το Πάσχα. «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχθές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», επεσήμανε.

Πηγή: iefimerida.gr