Ακαρνανικά Νέα

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος σήκωσε στις πλάτες του την Ελλάδα και χάρισε στη χώρα μας το τρίτο μετάλλιο στους παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Ελληνας αρσιβαρίστας, παρά τη μεγάλη του επιτυχία, ήταν άτυχος, καθώς έχασε το ασημένιο μετάλλιο εξαιτίας σωματικού βάρους.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος αμέσως μετά τον σπουδαίο του αγώνα μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα συναισθήματά του. Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και βάζει πλώρη για το Παρίσι. Ο Ξηρομερίτης πρωταθλητής αφιέρωσε τέλος το μετάλλιο στην… Ελλαδάρα!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Μπακοχρήστου στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΕΡ: Δημήτρη κατέκτησες το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Παρά το γεγονός ότι είχαμε κάτι δυσκολίες, καθώς αντιμετώπισα κάποιους τραυματισμούς στο τέλος δικαιωθήκαμε. Αυό το μετάλλιο μου δίνει μεγάλη δύναμη. Ειλικρινά νιώθω μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια».

ΕΡ: Ο σημερινός αγώνας ήταν συναρπαστικός. Τρεις αθλητές κυνηγούσατε δύο μετάλλια κι έχασες το ασημένιο στην ισοβαθμία, λόγω σωματικού βάρους…

«Ο σημερινός αγώνας ήταν πραγματικά συναρπαστικός. Ημασταν 2-3 αθλητές πολύ κοντά. Πίστευα ότι θα τα καταφέρω. Θα μπορούσα να ανεβάσω κιλά για να κατακτήσω το ασημένιο μετάλλιο, αλλά δεν ήθελα να ρισκάρω, γιατί μπορεί να τα έχανα όλα»

ΕΡ: Το γεγονός ότι έχασες το μετάλλιο στην ισοβαθμία σε στεναχώρησε;

«Σύμφωνα με τα κιλά που έχω κάνει στις προπονήσεις, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Εχασα το μετάλλιο για λίγο, αλλά αυτό δεν με πειράζει. Ηταν μια δύσκολη προετοιμασία με τον κορονοϊό και οι συνθήκες εδώ δεν ήταν και οι καλύτερες. Το λέω αυτό γιατί ήμασταν συνέχεια στο άγχος. Να μην κολλήσουμε κορονοϊό. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά».

ΕΡ: Δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Εχει ξεχωριστή σημασία για σένα;

«Φυσικά δείχνει ότι είμαι συνέχεια ανάμεσα στους κορυφαίους. Είναι πολύ σημαντικό. Δείχνει ότι έχω δυνάμεις και θα συνεχίσω για πολύ ακόμα»

ΕΡ: Που θα ήθελες να αφιερώσεις αυτό το μετάλλιο;

«Το μετάλλιο αυτό είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μου και νιώθω πολύ περήφανος. Μόλις έχει τελειώσει ο αγώνας και ακόμα είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο σε όλους όσοι ήταν δίπλα μου. Στην οικογένειά μου, τον προπονητή μου, τους χορηγούς. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Αυτό το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω στην πατρίδα μας, την Ελλαδάρα»

Πηγή: eleftherostypos.gr