Ακαρνανικά Νέα

Ως τη χειρότερη μέρα της πανδημίας χαρακτηρίζει την σημερινή – Παρασκευή – η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, έχουμε αρνητικό ρεκόρ 73 διασωληνωμένων ασθενών κορωνoϊού εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 50 περιμένουν από δύο έως δέκα ημέρες, προκειμένου να βρεθεί κλίνη στη μονάδα.

Σε δραματικούς τόνους, ο κ. Γιαννάκος μίλησε για «απόγνωση και απελπισία» σε πολλά δημόσια νοσοκομεία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΠΟΕΔΗΝ «γίνεται επιλογή ασθενών, όχι μόνο για ΜΕΘ, αλλά και για αναπνευστήρα ή συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι έχουμε πολλούς θανάτους διασωληνωμένων που βρίσκονται επί ημέρες εκτός ΜΕΘ, καθώς και πολλούς θανάτους στις κλινικές, ενώ η θνητότητα στις ΜΕΘ είναι «υψηλότατη, λόγω της πολυήμερης αναμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ».

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν και διασωληνωμένοι ασθενείς άλλων – γενικών – παθήσεων εκτός ΜΕΘ.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι και να υπερηφανεύονται για τη διαχείρηση της πανδημίας, με τέτοια κατάσταση στις ΜΕΘ. Είναι πέρα από κάθε έλεγχο».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η εικόνα των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, ανά νοσοκομείο, είναι η εξής:

ΝΙΚΑΙΑ: 12 διασωληνωμενοι εκτός ΜΕΘ. Επίσης, 3 διασωληνωμένοι γενικά περιστατικά εκτός ΜΕΘ.
ΤΖΑΝΕΙΟ: 3 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 2 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Πέθανε ένας 75χρονος, τέσσερις μέρες διασωληνωμένος σε κοινό θάλαμο.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Επίσης, 2 γενικά διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 3 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 9 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
ΕΛΠΙΣ: 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
ΕΡΥΘΡΟΣ: 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 10 στην καρδιολογική μονάδα σε λίστα αναμονής. Διασωληνώθηκε ασθενής και έμεινε επί πολλές ώρες χωρίς κανονικό αναπνευστήρα.

Πηγή: in.gr