Ακαρνανικά Νέα

Τον  εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών με mRNA εμβόλια εισηγείται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε ότι οι έφηβοι μεταδίδουν πιο εύκολα τον ιό σε σχέση με τα μικρότερα παιδιά. Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει αναπροσαρμογή των σχεδίων λόγω των νέων δεδομένων που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα.

«Τα άτομα που απειλούνται ιδιαίτερα από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι τα ανεμβολίαστα άτομα, άτομα που λόγω χρόνιων νοσημάτων δεν ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό και άτομα κάτω των 18 ετών», υπογράμμισε η κυρία Θεοδωρίδου. Πρόσθεσε ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη και ειδικότερα:

    Pfizer και Moderna στο 96%

    ΑstraZeneca στο 92%

    Johnson&Johnson στο 85%

«Είναι λάθος να αφήνει κάποιος τη δεύτερη δόση για μετά τις διακοπές. Θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας: μάσκες, αποστάσεις και κανόνες υγιεινής. Προσοχή, προσοχή!» τόνισε με έμφαση, και συμπλήρωσε: «Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα, γι’ αυτό και έχουν παρατηρηθεί εξάρσεις που συνδέονται με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των εφήβων».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19 η ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, δηλαδή τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006, θα ανοίξει από την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: iefimerida.gr