Ακαρνανικά Νέα

15000 ευρώ «στοίχισε» πανηγύρι στην Άρτα.

Πρόστιμα για μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων που ξεπέρασαν τα 16000 ευρώ επιβλήθηκαν εχθές σε εκδηλώσεις (πανηγύρι και μουσική εκδήλωση) σε Άρτα και Πρέβεζα.

Συγκεκριμένα, 1500 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε εκδήλωση στο Κηποθέατρο που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, ενώ 15000 ευρώ πρόστιμο σε πανηγύρι στους Μελισσουργούς Άρτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά 9 παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

  •  (6) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:

·         2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,

·         3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και

·         1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

– (3) παραβάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ως εξής:

·      (2) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, όπου επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα για διεξαγωγή πανηγυριού χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων και για τον ίδιο λόγο ύστερα από επανέλεγχο, ύψους (5.000) και (10.000) ευρώ αντίστοιχα.

·      (1) παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο (1.500) ευρώ σε εκδήλωση ζωντανού ακροάματος για μη τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών κανόνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

prevezanews.gr