Ακαρνανικά Νέα

Με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου και του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη και ώρα 5 το απόγευμα στο Υπουργείο Πολιτισμού συνεδρίαση της Επιτροπής προετοιμασίας του φακέλου για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO.

Ενδεικτικά της σπουδαιότητας της συνάντησης είναι η παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με στόχο να “κλείσουν” όσο το δυνατό συντομότερα οι εκκρεμότητες που υπάρχουν αφού το πλάνο του Υπουργείου Πολιτισμού είναι τον Σεπτέμβριο του 2025 να υποβληθεί ο φάκελος και το 2026 να εξεταστεί από την Επιτροπή της UNESCO.

Η παράκαμψη της Νικόπολης αποτελούσε το μεγάλο “αγκάθι” στην υπαγωγή του αρχαιολογικού χώρου υπό την αιγίδα της UNESCO η κατασκευή του όμως δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την σύνταξη του σχετικού φακέλου.

Πριν από λίγες μέρες στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε τροποποίηση του προϋπολογισμού του υποέργου προκειμένου να αναδειχθούν και να συντηρηθούν αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά την εκτέλεση των εργασιών της κατασκευαστικής εργολαβίας και αφορούν την πεσσοστοιχία του ρωμαϊκού υδραγωγείου.

fanaripress.gr