Ακαρνανικά Νέα

Στη θέση Γουργουβλή λίγο έξω από την Βόνιτσα και με θέα πάνω από τη νέα γέφυρα του οδικού άξονα, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου τα εγκάινια του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

O αυτοκινητόδρομος, ο οποίος ανήκει στο Ελληνικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο «Α52», συνδέει απευθείας την Ιόνια Οδό (από τον Α.Κ Αμβρακίας) με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας.

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όταν αναχωρήσαμε σήμερα από την Αθήνα μας συνόδευε χιονόνερο και μόλις φτάσαμε εδώ αντικρίσαμε μία ηλιόλουστη ημέρα. Ήλιόλουστες είναι και οι προοπτικές αυτού του τόπου με την παράδοση αυτού του έργου.

Οι κάτοικοι του τόπου γνωρίζουν καλά το πρόβλημα και γνωρίζουν πόσο αγωνίστηκε η κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρει το έργο και να παραδίδουμε σήμερα στην ώρα του το έργο, πάγιο αίτημα τριών περιφερειών.

Δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε καλύτερο σημείο από αυτό που φαίνεται η σύγκριση με τον παλιό δρόμο. Ο καινούργιος δρόμος σύγχρονος ασφαλής περιορίζει κατά 45 λεπτά την πρόσβαση στη Λευκάδα, την Πρέβεζα και ανοίγει καινούργιες αναπτυξιακές στην περιοχή

Η ύπαρξη αυτού του δρόμου θα συνεισφέρει καθοριστικά για να κερδίσει η περιοχή επενδυτικό ενδιαφέρον, θέσεις απασχόλησης και καλύτερους μισθούς.

Η κυβέρνηση έχει αποδώσει μεγάλη σημασία στα έργα υποδομής που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες. Συνεργασία με όρους ειλικρίνειας με τις κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Μέσα στο 2025 θα είναι έτοιμος και ο δρόμος Πάτρα-Πύργος. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος γιατί έχουμε κατασκευαστικές εταιρείες υψηλότατου επιπέδου εκτελούν τα έργα δίνουν δουλειές και εξάγουν την τεχνογνωσία τους.

Η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να δρομολογεί το σημαντικό έργο των υποδομών της πατρίδας μας με όρους συνέπειας και ειλικρίνειας. Έτσι σφυρηλατούνται οι σχέσεις εμπιστοσύνης πολιτείας και πολιτών. Είμαι σίγουρος ότι αυτός ο δρόμος θα αλλάξει την όψη της Δυτικής Ελλάδας και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους σε ένα δρόμο ασφαλή και χωρίς διόδια. Καλοτάξιδος ο νέος δρόμος και να συνεχίσουμε να παραδίδουμε με τον ίδιο ρυθμό έργα που κάνουν καλύτερη τη ζωή των κατοίκων».

Εκτός από τον πρωθυπουργό στο βήμα ανέβηκαν ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Ταχιάος, ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκης και εκ μέρους της ΜΕΤΚΑ ο κ. Μυτιληναίος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Είναι ημέρα γιορτής σήμερα για την περιοχή. Σήμερα η METKA η κατασκευαστική θυγατρική της Mytilineos το παραδίδει εμπρόθεσμα και με πολύ υψηλά στάνταρ ποιότητας. Είμαστε περήφανοι, ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολα έργο.

Να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό που είναι εδώ για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πως τα χρήματα του ελληνικού λαού ξοδεύονται όπως πρέπει σε μεγάλα έργα.

Η ΜΕΤΚΑ έφυγε από την Ελλάδα πριν από 15 χρόνια και έκανε μεγάλα έργα στο εξωτερικό, όταν έγινε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με προέτρεψε να έρθουμε στην Ελλάδα εγγυώμενος προσωπικώς την απόλυτη διαφάνεια στα δημόσια έργα. Τον εμπιστεύτηκα».