Ακαρνανικά Νέα

Ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2022 ο διαγωνισμός για το ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, με έπαθλο 7.500 ευρώ.

Απονέμεται σε έργα που διαχειρίζονται νέοι και τα οποία προωθούν την κατανόηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.


Το βραβείο θεσπίστηκε το 2008 και αναδεικνύει το καθημερινό έργο των νέων σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Υποστηρίζει την ενεργό συμμετοχή τους στη χάραξη του μέλλοντος της Ευρώπης. Το διαχειρίζονται από κοινού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.


«Είσαι 16-30 ετών και δουλεύεις πάνω σε κάποιο έργο που συμβάλλει στην αλλαγή της Ευρώπης; Τότε μπορείς να γίνεις ο νέος νικητής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία! Το βραβείο στηρίζει έργα που διαχειρίζονται νέοι και προωθούν τη συνεργασία και την κατανόηση τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς. Κάνε τώρα αίτηση με το έργο σου, λάβε έως 7.500 ευρώ και εξασφάλισε τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις περαιτέρω την πρωτοβουλία σου» αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.


Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα: https://epprizes.secure.europarl.europa.eu/epprizes/
Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία, στηρίζει από το 2008 έργα που εμπνέουν, υπό την ηγεσία νέων από όλη την ΕΕ. Κάθε χρόνο, οι εθνικές και ευρωπαϊκές κριτικές επιτροπές, επιλέγουν 27 εθνικά έργα από κάθε κράτος μέλος και τρεις Ευρωπαίους νικητές που προσκαλούνται στην τελετή απονομής που διεξάγεται στο Άαχεν της Γερμανίας. Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Μάρτιο του και η τελετή βράβευσης
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Region of Western Greece, στην Πάτρα (Αιγίου 23 & Αμερικής, 261 362 0100, [email protected]), ή να αντλήσουν λεπτομέρειες από την ιστοσελίδα: https://www.europarl.europa.eu/charl…/el/introduction.html