Ακαρνανικά Νέα

Την περιβαλλοντική αδειοδότηση για την υποβολή νέου έργου στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας επίσπευσαν το τελευταίο διάστημα τις διαδικασίες, ώστε να διευκολυνθούν οι προσπάθειες του Δήμου Μεσολογγίου. Το έργο αφορά τη ριζική ανακαίνιση του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου καθώς και τη δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου.

Ο κ. Δημητρογιάννης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Λύρο σχετικά με τις επιδιωκόμενες τεχνικές παρεμβάσεις, και τη στοχοθεσία που υπάρχει για ένα από τα εμβληματικά και ιστορικά κτίρια της περιοχής.

”Αποτελεί για εμάς διαρκή πρόκληση να παρέχουμε την κατάλληλη καθοδήγηση και να επισπεύδουμε διαδικασίες που βοηθούν τους δήμους σε έργα, τα οποία μετατρέπουν τις πόλεις σε αστικά βιώσιμες, ιδίως όταν αφορά ιστορικά κτίρια, όπως το Τρικούπειο”, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ευχαρίστησε την Περιφερειακή Αρχή για την αμεσότητα των παρεμβάσεων που βοηθούν το έργο του Δήμου.