Ακαρνανικά Νέα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ:

Η φετινή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου είναι αφιερωμένη στην απελευθέρωση της Βόνιτσας που έλαβε χώρα την 5η Μαρτίου του 1829

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γενικός σημαιοστολισμός , Δημοσίων  Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων  Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου  από τις 8 το πρωί   μέχρι Δύσεως  του Ηλίου  της 25ης Μαρτίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

-Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες  της 24ης και 25ης Μαρτίου,  όλων των Δημοσίων  και Δημοτικών Καταστημάτων ως και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου  και Ιδιωτικού Δικαίου, οδών και πλατειών του Δήμου.

ΠΕΜΠΤΗ  25   ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

  1. Το  πρωί της 25ης Μαρτίου θα σημάνουν  χαρμόσυνα  οι καμπάνες των εκκλησιών.

2. Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνα  Εωθινά και Εθνικά Εμβατήρια.

3. Ώρα 10:00 προσέλευσης Δημάρχου, Δημοτικής Αρχής και άλλων Επίσημων Αρχών.

4. Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα  Βόνιτσας.  

Στη δοξολογία θα παραστούν όλες οι Τοπικές, Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές με τους Υπαλλήλους τους και άλλους φορείς.

5. Επιμνημόσυνη Δέηση, στο μνημείο  των Ηρώων.

6. Kατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Γεώργιο Αποστολάκη,  τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, τον Πρόεδρο της ΔΕ Βόνιτσας, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής Εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ‘21 του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και άλλους φορείς.

Θα ακολουθήσει  η εκφώνηση του πανηγυρικού  της ημέρας από την Κακούρη – Αρνή Λουκία, Φιλόλογος – Εκπαιδευτικός.

Προσκλητήριο Ηρώων

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη  των ενδόξων νεκρών μας.

Τελετάρχης  ορίζεται  ο  κ. Επαμεινώνδας Νικάκης (τέως Λυκειάρχης)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

 ΤΡΙΤΗ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου από 8ης πρωϊνής ώρας μέχρι Δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου .

 ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

–  Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης  και 25ης Μαρτίου   όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου  και Ιδιωτικού Δικαίου, οδών και πλατειών του Δήμου.

ΠΕΜΠΤΗ  25   ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

  • Το πρωί της ημέρας αυτής θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
  • Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας  στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας.
  • ‘Ωρα 10:00 προσέλευση Δημοτικών Συμβούλων και άλλων Επίσημων Αρχών.

  Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:

  – Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των  Ηρώων  έξω από την εκκλησία  και    Kατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, το Α.Τ. Κατούνας και άλλους φορείς

     -Προσκλητήριο Ηρώων     

     -Ενός λεπτού σιγή

-Εθνικός Ύμνος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ:

 ΤΡΙΤΗ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου από 8ης  πρωϊνής ώρας μέχρι Δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

–  Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 24ης  και 25ης Μαρτίου   όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οδών και πλατειών του Δήμου.

ΠΕΜΠΤΗ  25   ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

-Το πρωί της ημέρας αυτής θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και σε όλους τους Ιερούς Ναούς των Τοπικών  Διαμερισμάτων  της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου.

– Ώρα 10:00 προσέλευσης Δημοτικής Αρχής και άλλων Επίσημων Αρχών

  • Ώρα 10.00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου
  • Kατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαίρου και άλλους φορείς
  • Ενός λεπτού σιγή
  • Εθνικός Ύμνος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΡΙΤΗ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Γενικός σημαιοστολισμός , Δημοσίων  Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων  Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου  σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες από τις 8 το πρωί   μέχρι της Δύσεως  του Ηλίου  της 25ης Μαρτίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

-Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες  της 24ης και 25ης Μαρτίου,  όλων των Δημοσίων  και Δημοτικών Καταστημάτων ως και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σε όλες τι τοπικές Κοινότητες.

 ΠΕΜΠΤΗ  25   ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Τέλεση επίσημης Δοξολογίας. Επιμνημόσυνη Δέηση  και κατάθεση στεφάνων  από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και άλλους φορείς.

*ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την πρόληψη διασποράς της νόσου COVID-19, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.