Ακαρνανικά Νέα

Οι δύο πλευρές προσδιόρισαν μια σειρά από θέματα που έχουν προτεραιότητα, ενώ έχουν καθορίσει και μια λίστα με πιθανές λύσεις.

Ολοκληρώθηκαν, μετά από περίπου 7 ώρες, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τόσο τα ρωσικά, όσο και τα ουκρανικά κρατικά ΜΜΕ, ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών στην περιοχή Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, οι δύο αντιπροσωπείες θα αναχωρήσουν για τις πρωτεύουσές τους, προκειμένου να υπάρξουν διαβουλεύσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές προσδιόρισαν μια σειρά από θέματα που έχουν προτεραιότητα, ενώ έχουν καθορίσει και μια λίστα με πιθανές λύσεις.

Ο στόχος των διαβουλεύσεων

Νωρίτερα, η προεδρία της Ουκρανίας είχε υπογραμμίσει ότι οι συνομιλίες είχαν ως στόχο να επέλθει εκεχειρία και να πείσουν τη Ρωσία να αποσύρει τις δυνάμεις της από το ουκρανικό έδαφος.

Ωστόσο, η Δύση παραμένει καχύποπτη για τα κίνητρα της Ρωσίας.

Ο επόμενος γύρος συνομιλιών θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας – επικαλούμενο τη ρωσική αντιπροσωπεία.

in.gr