Ακαρνανικά Νέα

Σειρά επαφών με φορείς είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων  Ζαΐμης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη με στόχο τη διαρκή προώθηση θεμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον  αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα, τον διευθυντή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Μπέφα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Γιουτίκα, τον προϊστάμενο Κωνσταντίνο Μιχαϊλίδη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κ. Ζαΐμης έδωσε  βαρύτητα σε φλέγοντα ζητήματα όπως η απορρόφηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η αξιοποίηση σημαντικών εργαλείων για να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα,  μετά από μια πολύμηνη «μάχη» που δίνει εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και η λήψη καινοτόμων πρωτοβουλιών σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.  

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σχετικά με την πρόταση σχεδίου νόμου για τον νέο αναπτυξιακό νόμο και κυρίως ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί για υπαγωγή στις Περιφέρειες ως ανώτατο όριο υποβολής επενδυτικών σχεδίων τουλάχιστον τα 3 εκ ευρώ. Οποιoδήποτε μικρότερο ποσό θα ήταν ενάντια στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην επιτάχυνση των επενδύσεων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΒΕΘ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΣΟΥΤΗ

Εξάλλου, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ)  Γιάννη Μασούτη, τον αντιπρόεδρο Εμμανουήλ Βλαχογιάννη και τους συνεργάτες τους συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο  Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης. Κατά τη συνάντηση ετέθησαν τα θέματα της επιχειρηματικότητας και οι προοπτικές που ανοίγονται μέσα από μια σειρά  ενεργειών που γίνονται. Επίσης, αναπτύχθηκαν καίρια ζητήματα που έχουν απασχολήσει το τελευταίο εξάμηνο το ΣΕΑΔΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαΐμης απαιτείται δουλειά,  σοβαρότητα, συνεργασία, και συνέργεια για να υλοποιήσουμε έργα και προγράμματα. Το Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δυναμικά Επιμελητήρια της χώρας και αναμφίβολα είναι απαραίτητη η συμβολή του για να προχωρήσουν καινοτόμες δράσεις. «Με τον κ. Μασούτη συζητήσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και παράλληλα δεσμευθήκαμε να συνεργαστούμε προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και επαγγελματιών. Τα νέα προγράμματα διακρατικών συνεργασιών ADRION , INTERREG κλπ είναι μια ευκαιρία για απτά αποτελέσματα αν σχεδιαστούν εξαρχής σε σωστή και ορθολογική βάση»  δήλωσε ο κ. Ζαϊμης.

Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευε ο συνεργάτης του και Συντονιστής της ΣΕΑΔΕ Δημήτρης Μπαρμπούνης.