Ακαρνανικά Νέα

Σε αναστολή εργασίας έχει τεθεί ο ιατρός του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ο οποίος και φέρεται να παρουσίασε PCR test από θετικό στον κορωνοϊό ασθενή προκειμένου να φανεί ότι έχει νοσήσει και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο.

Αν και επιχείρησε να μην βγει σε αναστολή, τελικώς δεν τα κατάφερε ο γιατρός στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου που φέρεται να παρουσίασε θετικό τεστ από ασθενή ως δικό του για να αποφύγει τον εμβολιασμό.

Από την 6η ΥΠΕ κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού. Διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και άμεσος πειθαρχικός έλεγχος ενώ ο γιατρός χθες παρέλαβε και το έγγραφο της αναστολής εργασίας του.

Έπεται εν συνέχεια η παραπομπή στον Εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση και να εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου.

«Εγώ για να ταξιδέψω έκανα ένα τεστ. Αυτό βγήκε θετικό, μετά από διάφορες εδώ… μου είπε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας “έχεις τίποτα κάνα σύμπτωμα;” , όχι, ε έλα να το επαναλάβεις κ.τλ. Έκανα την επανάληψη, βγήκε αρνητικό, ζήτησα οδηγίες και μου είπαν να γυρίσω στην υπηρεσία μου, γύρισα και μετά από μια βδομάδα εμβολιάστηκα», υποστήριξε ο ιατρός σε δηλώσεις του.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, σε χθεσινές δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «υπάρχει βασιμότητα σε αναφερόμενο περιστατικό ιατρού ο οποίος προσκόμισε δείγμα για μοριακό έλεγχο χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία του για λήψη. Παρά το γεγονός ότι το δείγμα αυτό βρέθηκε να είναι θετικό από τα αποτελέσματα που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα όπου και απεστάλη, ο γιατρός προσήλθε και εμβολιάστηκε».

Agriniopress.gr