Ακαρνανικά Νέα

Για τέσσερις κατηγορίες φορολογούμενων θα «παγώσουν» φέτος τα τεκμήρια.

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι η εξόφληση θα γίνει σε οκτώ δόσεις. 

Όσοι πληρώσουν έως τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση φόρου 3%, έναντι του 2% που δόθηκε πέρυσι. Παράλληλα, μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι όσοι υποβάλλουν δηλώσεις έως τέλος Αυγούστου δεν θα θεωρούνται μεν εκπρόθεσμοι, όμως θα καταβάλλουν δύο δόσεις μαζί (για να ισχύσουν για όλους οι οκτώ δόσεις), όπως συνέβη και πέρυσι. 

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και επεσήμανε ότι τα τεκμήρια δεν θα ισχύσουν για τέσσερις κατηγορίες φορολογούμενων: 

–          Τους ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται.

–          Τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή. 

–          Τους εργαζόμενους που είναι στο πρόγραμμα Συν-Εργασία. 

–          Τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν υποστεί μείωση ενοικίου. 

Αυτό θα ισχύσει με την προϋπόθεση ότι σε μία τουλάχιστον από τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαν φορολογηθεί με το καθεστώς των τεκμηρίων. 

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η οικονομία χρειάζεται στήριξη μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, ενώ τόνισε πως ο τουρισμός θα πάει πολύ καλύτερα από πέρυσι και πως οι καταθέσεις των πολιτών συνεχίζουν να αυξάνονται. Επίσης, πρόσθεσε ότι η κρίση έχει κρατήσει πολύ περισσότερο απ’ ότι είχαν υπολογίσει στον προϋπολογισμό. 

moneyreview.gr