Ακαρνανικά Νέα

Εντείνονται το τελευταίο διάστημα ενέργειες και δράσεις για τη διαχείριση υλικών αμιάντου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, έχουν εγκριθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρο Δημητρογιάννη αρκετά σχέδια έγκρισης αποξήλωσης αμιάντου σε όλη την Περιφέρεια, που αφορούν οικίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις, υποδομές, σχολικές μονάδες και παλαιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ προχώρησε ταχύτατα το σχέδιο αποξήλωσης αμιάντου στο Κ.Υ. Κάτω Αχαΐας, προκειμένου να διασφαλιστεί πλέον η περιβαλλοντική υγιεινή της συγκεκριμένης υγειονομικής μονάδας.

Παράλληλα, ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες αποξήλωσης αμιάντου στις εγκαταστάσεις της ΑΜΙΑΝΤΙΤ, όπου 3.000 τόνοι επικίνδυνου υλικού απομακρύνονται, δίνοντας με αυτό τον τρόπο οριστική λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%, ενώ υπάρχει συνεχή ενημέρωση από τους αρμόδιους προς τον κ. Δημητρογιάννη.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες περιβάλλοντος της Περιφέρειας, διευρυμένες αυτοψίες στην περιοχή της Ηλείας για τον εντοπισμό πιθανών σημείων συγκέντρωσης αμιάντου, ιδίως σε περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με στόχο τη λήψη κατάλληλων μέτρων.

Οι προσπάθειες από την Περιφέρεια και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα σχετικά με τη διαχείριση υλικών αμιάντου, ώστε να αυξηθεί το πλαίσιο περιβαλλοντικής υγείας για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.