Ακαρνανικά Νέα

Σε μια κυνική ομολογία προχώρησε ο τούρκος ε.α αξιωματικός Χασάν Κουντακσί, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Sozcu ανέφερε πως αυτός έδωσε την εντολή για την εκτέλεση του Σολωμού Σολωμού το 1996.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, ο Χασάν Κουντάκσι, ο οποίος υπηρέτησε ως Διοικητής του Σώματος Δημόσιας Ασφάλειας στην Τουρκία στο Ντιγιαρμπακίρ μεταξύ του 1993 και του 1995, και ο οποίος πραγματοποίησε την επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ, υπηρέτησε επίσης ως Διοικητής των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων της Κύπρου, δήλωσε τα ακόλουθα

«Οι Έλληνες κάλεσαν ομάδες μοτοσικλετών από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που τις υποστήριξαν επίσης. Δεδομένου ότι δεν αποδέχτηκαν την ΤΔΒΚ ως κράτος, θα προσπαθούσαν να σπάσουν τα σύνορα, να φτάσουν μέχρι την Κερύνεια και να κατεβάσουν τη σημαία μας εκεί. Προσπάθησαν να κατεβάσουν τη σημαία μας στις 14 Αυγούστου 1996. Όλες οι προετοιμασίες είχαν γίνει. Όλοι έμαθαν πόσο θα κοστίσει η σημαία για να κατεβεί. Είχαμε ήδη αποφασίσει τι να κάνουμε εναντίον εκείνων που προσπαθούσαν να διαπεράσουν τα σύνορά μας, που προσπάθησαν να κατεβάσουν τη σημαία μας. Όσοι προσπάθησαν, πήραν απάντηση…»

Ο Κενάν Ακίν είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον Σολωμού και διετέλεσε πρώην “υπουργός” του Ψευδοκράτους. Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε από φωτογραφίες ειδησεογραφικών πρακτορείων να σημαδεύει και να πυροβολεί τον Σολωμού αλλά και παρά το ότι καταζητείται από την Ιντερπόλ και τα διεθνή ποινικά δικαστήρια έχοντας επικηρυχθεί με το ποσό των 460.000 ευρώ, ζει ανενόχλητος στα Κατεχόμενα και καταλαμβάνει δημόσια αξιώματα.

Newsit.gr