Ακαρνανικά Νέα

Την εξέλιξη των εργασιών που αφορούν στον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Ευήνου, στο ύψος του Ευηνοχωρίου, επέβλεψε σήμερα, Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021. ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, τον ανάδοχο του έργου αλλά και τον τοπικό συμβούλιο της περιοχής.

«Η Περιφερειακή Αρχή του Νεκτάριου Φαρμάκη έδωσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και την προστασίας του Περιβάλλοντος. Υλοποιήσαμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις σε δεκάδες σημεία της Περιφέρειας. Στα περισσότερα δε απ αυτά τα σημεία είχαν να πραγματοποιηθούν εργασίες για παρά πολλά χρόνια», δήλωσε ο κ. Μαυρομμάτης.

Το σημείο στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες, βρίσκεται από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού προς τις εκβολές του ποταμού ενώ με βάση τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, ο καθαρισμός και οι παρεμβάσεις θα φτάσουν μέχρι και την θάλασσα. Η περιοχή των εκβολών του Ευήνου διαθέτει ένα μοναδικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και η προστασία της και ανάδειξης της είναι προτεραιότητα.

«Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας. Ο τομέας της αντιπλημμυρικής προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας είχε τραγικές έλλειψεις ωστόσο με τη διαρκή προσπάθεια όλων μας και ιδιαίτερα των υπηρεσιακών παραγόντων έχουμε απτά αποτελέσματα. Σύντομα πιστεύω θα μπορέσουμε να δούμε και άλλους «καρπούς» αυτής της προσπάθειας», συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων.

Σημειώνεται πως οι αντιπλημμυρικές εργασίες θα ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, εστιάζοντας στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και στην, κατά το δυνατό, πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων.