Ακαρνανικά Νέα

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 21ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο.

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος, ένας από τους  παλαιότερους αγώνες δρόμου της Δυτικής Ελλάδας και μετά από τρία χρόνια αναβολής λόγο κορωνοιού επιστρέφει αναβαθμισμένος για να προσφέρει όμορφες στιγμές στους αθλητές, στους πολίτες και τους μαθητές που θα συμμετάσχουν 

Στόχος είναι πάντα τον Οκτώβριο του 2022 η Βόνιτσα να υποδεχθεί και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και να κινητοποιήσει συμπολίτες μας και επισκέπτες από όμορους Δήμους να συμμετάσχουν πέρα από τον ημιμαραθώνιο, στον μαθητικό αγώνα των 1000, τον «αστικό, οικογενειακό» αγώνα  των 5000 και αυτόν των 10000.

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα ξεκινήσει στις 09:20 από το ύψος του  αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας  με κατεύθυνση  προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (δρόμος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη).

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον δρόμο Λευκάδα –Άγιος Νικόλαος –  Βόνιτσα και στον συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας (περιοχή Χώρα) θα  καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας  στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο θα πραγματοποιηθεί ο δρόμος των 10020 μέτρων (θα ξεκινήσει από το χωριό του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας με κατεύθυνση την Βόνιτσα) , των 5050 μέτρων αλλά και των 999 μέτρων για μικρά παιδιά (κάτω των 12 ετών).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 10020 ΜΕΤΡΩΝ

Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τον αγώνα των 10020 μέτρων ξεκινάει από το ύψος του χωριού του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας με ώρα εκκίνησης 9:20 πμ. 

Θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με αυτή του Hμiμαραθωνίου από το χωριό του Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια στο Κάστρο της Βόνιτσας ( περιοχή Χώρα ) με τερματισμό στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 5050 ΜΕΤΡΩΝ

Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τα 5050 μέτρα περιλαμβάνει. 

Το γύρω του Κάστρου ( περιοχή Χώρα) , το άλσος της Σάλτινης και το πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας .

Ο αγώνας των 5050 θα ξεκινήσει στις 9:15 πμ από την παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση την περιμετρική του Κάστρου Βόνιτσας.

Τα 5050 μέτρα είναι μια ευκαιρία μαζική συμμετοχής για τις  οικογένειες της πόλης μας  (και των όμορων πόλεων και χωριών)  αλλά και σε μεμονωμένους αθλητές να λάβουν μέρος, στον αγώνα και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Βόνιτσας .

Φυσικά για τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι μια ευκαιρία να τρέξουν για την πόλη τους για τον Δήμο που ζουν

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 999 ΜΕΤΡΩΝ

Ο αγώνας των 999 θα ξεκινήσει στις 12:00 μμ από την παραλία της Βόνιτσας από το ύψος της πλατείας Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση την περιμετρική του Κάστρου Βόνιτσας. Στο ύψος της εκκλησίας του Ναού της παναγίας οι μαθητές θα επιστρέψουν (από τον κάτω παραλιακό δρόμο )

Στον αγώνα δρόμου των 999 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουνμαθητές-τριες της  Β’-Γ´-Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email [email protected] καθώς και ηλεκτρονικά στο link https://forms.gle/P9HKyt4qwWndozZg9

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να δηλώσουν συμμετοχή για να τρέξουμε όλοι μαζί για την πόλη μας .

Καλούμε όσους δεν επιθυμούν να τρέξουν να έρθουν στην παραλία της Βόνιτσας και να στηρίξουν την προσπάθεια μικρών και μεγάλων αθλητών

Επίσης καλούμε όλους όσους θέλουν από όμορους Δήμους να επισκεφθούν την Βόνιτσα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου να έρθουν να τρέξουν για να γνωρίσουν τις «όμορφες γωνιές» της Βόνιτσας.

Αναλυτικά η προκήρυξη του αγώνα και περισσότερες πληροφορίες στο site:

Aktiosdromos.blogspot.gr

Kekomekada.org

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ