Ακαρνανικά Νέα

Τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργούνται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας -Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας λόγω της έλλειψης διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού παρουσίασε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 στην συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό σε πολλές Περιφέρειες της χώρας όπως τονίστηκε ιδιαίτερα και στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των αντιπεριφερειαρχών αγροτικής ανάπτυξης, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη στις διοικητικές υπηρεσίες καθώς και σε ειδικότητες όπως κτηνίατροι, γεωπόνοι, γεωλόγοι και τεχνολόγοι τροφίμων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός επεσήμανε ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες το επόμενο διάστημα για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ενώ παράλληλα ενεργοποιείται το θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βασιλόπουλος επεσήμανε: «Το πρόβλημα είναι έντονο αλλά δεν είναι καινούργιο. Για εμάς είναι θέμα αιχμής αφού υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη σε όλες ειδικότητες όπως κτηνίατροι, γεωπόνοι τεχνολόγοι τροφίμων αλλά και διοικητικό προσωπικό. Στις υπηρεσίες μας σήμερα οι υπάλληλοι έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας λόγω των παράλληλων καθηκόντων σε αναπτυξιακά αγροτικά προγράμματα που συμμετέχουν με τις επιτροπές με τις απαιτήσεις λόγω των χρονοδιαγραμμάτων τους να είναι μεγάλες».