Ακαρνανικά Νέα

Σειρά επισκέψεων σε ανερχόμενες εταιρείες και φορείς πραγματοποίησε στο Δήμο Ακτίου – Βόντσας ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, συνοδευόμενος από το συνεργάτη του, Δημήτρη Μπαρμπούνη.

Αρχικά συναντήθηκε με τον Στυλιανό Κουκαριώτη, Διευθυντή της πρωτοπόρου βιομηχανίας παραγωγής συστημάτων δόμησης με γυψοσανίδες και τσιμεντοσανίδες Κnauf που σύντομα πρόκειται να εγκαινιάσει τις νέες εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα.

«Η Knauf, μια σημαντική γερμανική επένδυση που ξεπέρασε τα 32 εκ. ευρώ την τελευταία τριετία, βρίσκεται στο τελικό στάδιο να ανοίξει νέα μονάδα παραγωγής γυψοσανίδων στηριζόμενη σε ελληνικές πρώτες ύλες και ανθρώπινο δυναμικό. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στηρίζει τέτοιου είδους επενδύσεις ιδιαίτερα σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην οποία προσδίδει σημαντικά οφέλη», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας βρέθηκε στο Αεροδρόμιο Ακτίου, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του αεροδρομίου, Νικόλαο Παύλου για τα έργα υποδομών και υπηρεσιών που υλοποίησε η FRAPORT αλλά και για τα όποια πιθανά προβλήματα ακόμα υφίστανται στο αεροδρόμιο. «Προσωπικά εκτιμώ ότι το αεροδρόμιο εύκολα θα ξεπεράσει το 1 εκ επιβάτες σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον λήξει η πανδημία. Η γειτνίαση του αεροδρομίου με την Λευκάδα αλλά και το στρατηγικό σημείο που εξυπηρετεί πρακτικά τρεις περιφέρειες το καθιστά εξαιρετικά ανταγωνιστικό με πολλά υποσχόμενες προοπτικές. Η ΠΔΕ θα προχωρήσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να λυθούν τα όποια προβλήματα υφίστανται ώστε να είναι ένα υποδειγματικό καινοτόμο περιφερειακό αεροδρόμιο», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης.

Έπειτα, στο Δημαρχείο Ακτίου – Βόνιτσας συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Πάντα και άλλους εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής ενώ επισκέφθηκε το Παράρτημα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και συνομίλησε με επιχειρηματίες της περιοχής.