Ακαρνανικά Νέα

Μπαράζ πλειστηριασμών τουριστικών μονάδων έρχεται τις επόμενες εβδομάδες και λίγο πριν από την έλευση του καλοκαιριού. Εντός του Μαΐου έχουν προγραμματιστεί πάνω από 30 πλειστηριασμοί μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων ανά τη χώρα, τη στιγμή μάλιστα που ο τουρισμός και φέτος παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Ωστόσο, τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια να βρίσκονται αντιμέτωπες με το ηλεκτρονικό «σφυρί». Πρόκειται για ξενοδοχεία σε Κύθνο, Πρέβεζα, Σάμο, Μέτσοβο και άλλες περιοχές. Στους δεκάδες προγραμματισμένους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ξενοδοχείων για τον μήνα Μάιο εντασσεται και ένα ξενοδοχείο που εδρεύει στην Πρέβεζα.

Προκειται για το “Adonis Hotel”, για ένα διώροφο ξενοδοχείο τριών αστέρων, με υπόγειο επιφάνειας 2.197 τ.μ. Το έτος αποπεράτωσης του ξενοδοχείου είναι το 2000 και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, ισόγειο και πρώτο όροφο, ενώ υπάρχει και υπόγειος χώρος στάθμευσης. Είναι κλασικού τύπου ξενοδοχείο, με δυναμικότητα 35 δωματίων και 99 κλινών. Η πρόσβαση σε αυτό από την πόλη της Πρέβεζας επιτυγχάνεται μέσω της εθνικής οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και του τοπικού οδικού δικτύου. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο 1.550.000 ευρώ.

Με στοιχεία από parapolitika.gr