Ακαρνανικά Νέα

Με αναφορές στα έργα του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας και της υποθαλάσσιας ζεύξης, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς έκλεισε από τη θέση του Προεδρεύοντος την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Αν. Υπουργό για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του αγωγού ύδρευσης μήκους 90 χιλιομέτρων που ξεκινά από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου και θα υδροδοτήσει διαδοχικά την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Λευκάδα.

Ανέφερε ότι η ένταξη του έργου στις δράσεις αναβάθμισης ύδρευσης αναπτυσσόμενων περιοχών του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με προϋπολογισμό 130 εκατομμυρίων ευρώ, θα δώσει οριστική λύση στην κατά καιρούς προβληματική υδροδότηση της περιοχής.

Τόνισε ότι το έργο αυτό αγγίζει 4 νομούς, της Πρέβεζας, της Άρτας, της Λευκάδας και τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, και θα βελτιώσει όχι μόνο την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, αλλά και τις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων και περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, ένα μεγάλο έργο για την Λευκάδα, εκφράζοντας μάλιστα προς τον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών την ελπίδα ότι θα εξευρεθούν άλλες πηγές πόρων για τη χρηματοδότησή του.

Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής και για τα δύο αυτά έργα έχει καταθέσει επίσημα έγγραφα αιτήματα για την υλοποίησή τους, στο πλαίσιο της προτεραιοποίησης έργων υποδομών της περιοχής, που κρίνονται αναγκαία για την τοπική ανάπτυξη, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στα συναρμόδια Υπουργεία. Επιπλέον, το θέμα έχει συζητηθεί σε επανειλημμένες συναντήσεις του με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου κ. Χρήστο Σκέρτσο.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε συνολικά 9 ώρες και 20 λεπτά και κατά την οποία έλαβαν το λόγο 52 βουλευτές, ο κ. Καββαδάς ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στη σημερινή μας, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, τα μέλη της Κυβέρνησης, Βουλευτές και Ευρωβουλευτές. Πιστεύω έγινε ένας γόνιμος διάλογος, εκφράστηκαν όλες οι απόψεις για ένα θέμα που θα επηρεάσει την οικονομική ζωή της χώρας μας τα επόμενα χρόνια.

Ευελπιστώ ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό το πολύ σημαντικό εργαλείο που μας προσφέρεται μέσα από τη συμμετοχή μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πιστεύω ακράδαντα ότι κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως η σημερινή συμβάλλουν τα μάλα προς αυτόν τον σκοπό.»