Ακαρνανικά Νέα

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησαν ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, κ. Καραγκούνης Κωνσταντίνος και ο δήμαρχος Ακτίου- Βόνιτσας κ. Αποστολάκης Γεώργιος με θέμα την υποβολή αιτήματος στο αρμόδιο υπουργείο για την τροποποίηση της μελέτης του έργου ΑΜΒΡΑΚΙΑ-ΑΚΤΙΟ με σκοπό τη δημιουργία ημικόμβου στη θέση ΖΕΥΓΑΡΙ.

Τόσο ο κ. Καραγκούνης όσο και ο κ. Αποστολάκης τόνισαν ιδιαίτερα την σπουδαιότητα αποδοχής του αιτήματος τροποποίησης του κατασκευαστικού έργου, που υπεβλήθη ύστερα και από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας που εξουσιοδοτήσε τον δήμαρχο στην τέλεση των απαραίτητων ενεργειών για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Πιο αναλυτικά, το αίτημα στοχεύει στην κατάλληλη τροποποίηση της μελέτης του σχετικού έργου (και συμπερίληψη στην τρέχουσα εργολαβία), προκειμένου να κατασκευαστεί ημικόμβος με είσοδο από το δρόμο Κατούνας – Λουτρακίου, στη θέση Ζευγάρι, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της Δ.Ε. Μεδεώνος  και να επιτευχθεί η παροχή μέγιστης ασφάλειας του δρόμου και ταχύτερης πρόσβασής των χρηστών στην έδρα του Δήμου κι σε άλλες συνδεόμενες περιοχές .

Αναμένεται σύντομα απάντηση επί του αιτήματος από το αρμόδιο Υπουργείο.

neaait.gr