Ακαρνανικά Νέα

Πτωτική χαρακτηρίζεται η τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Ν. Πρέβεζας, την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζεται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Η Πρέβεζα, από την Παρασκευή 25/6, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται στο πράσινο, μαζί με την Άρτα.

Όσον αφορά στους άλλους νομούς της Ηπείρου, η Π.Ε. Ιωαννίνων από το πορτοκαλί πέρασε στο επίπεδο 2, δηλαδή στο κίτρινο, ενώ στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και η Θεσπρωτία.

Στην Π.Ε. Πρέβεζας, ο δείκτης θετικότητας των κρουσμάτων βρίσκεται στο 0,04%, με 1,7 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, την τελευταία εβδομάδα.

Τέλος αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη, το 40,28% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση ενώ το 21,05% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Η εικόνα στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες

Γενικά καλή παρουσιάζεται η επιδημιολογική εικόνα και στους άλλους νομούς της Ηπείρου.

Ειδικότερα, στην Π.Ε. Άρτας η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον 1 δόση βρίσκεται στο 30.83%, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι στο  19.89%. Ο δείκτης θετικότητας ελέγχων στο 0.04%.

Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον 1 δόση  βρίσκεται στο 52.16% ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι στο 32.92%. Δείκτης θετικότητας ελέγχων στο 0.10%.

Τέλος στην Π.Ε. Ιωαννίνων, η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον 1 δόση είναι στο 37.56% ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο 22.51%. Δείκτης θετικότητας ελέγχων στο 0.22%.

Πηγή: sovara.gr