Ακαρνανικά Νέα

«Απαιτείται άμεση κλινική εξέταση από τον παιδίατρο και strep – test».

Κρίσιμος είναι ο χρόνος αντίδρασης για την υγεία του παιδιού που έχει προσβληθεί από στρεπτόκοκκο, σύμφωνα με τον παιδίατρο Μάριο Ανδρέου. Ο γιατρός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι ο στρεπτόκοκκος μεταδίδεται εύκολα μέσω σταγονιδίων σε μικρούς και μεγάλους ωστόσο τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα στο μικρόβιο.

Για το λόγο αυτό απαιτείται άμεση κλινική εξέταση από τον παιδίατρο και strep – test, ενώ οι περισσότεροι γονείς μπερδεύονται γιατί όπως εξήγησε το μικρόβιο προσβάλει τις αμυγδαλές.

Στην περίπτωση που βγει θετικό το τεστ χορηγείται αντιβίωση για δέκα ημέρες και στη συντριπτική πλειοψηφία το μικρόβιο «σκοτώνεται».

Υπάρχει ωστόσο και ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος ο οποίος ενδέχεται όταν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες να αποβεί μοιραίος (πχ. εάν το άτομο που νοσεί είναι ανοσοκατεσταλμένο ή έχει κι άλλες ιώσεις).

Στην περίπτωση αυτή, ο παιδίατρος ζήτησε την προσοχή των γονιών σημειώνοντας πως εάν ένα παιδί έχει πάρει αντιβίωση ωστόσο ο πυρετός δύο 24ωρα μετά συνεχίζεται, τότε απαιτείται άμεσα η μεταφορά στο νοσοκομείο.

newsbeast