Ακαρνανικά Νέα

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα πραγματοποίησαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης  και ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας, κ. Γεώργιος Αποστολάκης σχετικά με θέματα του Δήμου.

Αρχικό θέμα συζήτησης ήταν η αποκατάσταση ζημιών του παραλιακού μετώπου Παλαίρου καθώς και τα συμπληρωματικά έργα οδοποιίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Έργα τα οποία θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν διότι ταλαιπωρούν τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και τους ταξιδιώτες.

Στην συνέχεια συζητήθηκε η πρόταση του Δήμου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» με κύριο αίτημα τη χρηματοδότηση της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Τόσο ο κ. Καραγκούνης όσο και ο Δήμαρχος ανέλυσαν στον κ. Πέτσα ότι οι αγροτικοί δρόμοι της ευρύτερης περιοχής όσο και αν συντηρούνται από τα κονδύλια του δήμου, οι έντονες καιρικές συνθήκες αλλά και τα βαρέα οχήματα που διασχίζουν τους δρόμους δημιουργούν έντονες φθορές και τους καθιστούν επικίνδυνους για χρήση. Οπότε μέσω του χρηματοδοτούμενου προγράμματος προϋπολογισμού 4.443.555€, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα σε ένα μεγάλο τμήμα της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου.

Τέλος συζητήθηκε ένα άλλο μεγάλο έργο για την περιοχή, το έργο συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Μοναστηρακίου & επέκταση εγκατάστασης και επεξεργασίας λυμάτων Βόνιτσας, ένα έργο προϋπολογισμού 7.840.239 €.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τόσο τον βουλευτή κ. Κώστα Καραγκούνη όσο και τον κ. Γεώργιο Αποστολάκη ότι από πλευράς του υπουργείου θα στηριχθούν όλα τα έργα, ο Δήμος θα έχει επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου και σύντομα θα υπάρξει σχετική υπηρεσιακή ενημέρωση.

Agrinionews.gr