Ακαρνανικά Νέα

Στις 30 Μαΐου και την 1η Ιουνίου 2022, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε σε workshop που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Interreg MED «Κοινότητα προστασίας της βιοποικιλότητας στη Μεσόγειο».

Το workshop είχε τίτλο «Διασυνοριακή Διακυβέρνηση στις περιοχές της Νότιας Αδριατικής και Ιονίου αλλά και τις γειτονικές που έχουν χαρακτηριστεί Οικολογικά ή Βιολογικά Σημαντικές Περιοχές»  και διοργανώθηκε με τη στήριξη της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR και άλλων φορέων που ασχολούνται με θέματα θαλάσσιας πολιτικής και περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, επισήμανε πως «η βιοποικιλότητα είναι μια σημαντική παράμετρος στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας και μια βασική υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και την ΕΕ. Οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε. Μελέτες, έργα αλλά και ευαισθητοποίηση πάνε μαζί με τον κοινωνικό διάλογο και την ενημέρωση που απαιτείται από τα πρώτα σχολικά χρόνια κιόλας».

Από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Ιερόθεος Ζαχαρίας και η Αγγελική Κωστοπούλου, συνεργάτιδα του κ. Ζαΐμη, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε καλές πρακτικές διατήρησης της βιοποικιλότητας της Δυτικής Ελλάδας και το ρόλο των Περιφερειών στο σχεδιασμό σχετικής πολιτικής.

Στο παρούσα εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τα αρμόδια Υπουργεία και σχετικούς φορείς από την Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Γαλλία.