Ακαρνανικά Νέα

Συνάντηση με τον Σύλλογο Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας είχε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου  στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας –Κτηνιατρικής, στην Πάτρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Ο κλάδος της χοιροτροφίας ευρύτερα στην Περιφέρεια  έχει πληγεί σοβαρά  από την πανδημία του covid 19, τον  διεθνή ανταγωνισμό και το υψηλό κόστος παραγωγής, κάτι που έχει επισημανθεί και σε σχετική επιστολή που απέστειλε πρόσφατα  ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ζητώντας μέτρα στήριξης.

Κυρίαρχα ζητήματα που θέτουν οι χοιροτρόφοι είναι, μεταξύ άλλων,  η  άμεση καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία παράλληλα με την ενεργοποίηση  του  μηχανισμού  de minimis, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ρευστότητα των χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων για την προμήθεια ζωοτροφών. Επίσης η συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για την προβολή και προώθηση του προϊόντος στην  αγορά καθώς και στην  εντατικοποίηση των ελέγχων  στις εισαγωγές για την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων  χοιρινού κρέατος.