Ακαρνανικά Νέα

Την Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023 επισκέφθηκαν την περιοχή μας και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. Αποστολάκη, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας (ΕΜΑΕ) κ.κ. Σ.Κατσικάδης και Κ.Ασβέστης με αφορμή την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μαρίνα της Παλαίρου.

Οι εκπρόσωποι της ΕΜΑΕ συνεχάρησαν το Δήμαρχο γιατί μέσα σε λίγο, σχετικά, χρονικό διάστημα, με σκληρή δουλειά και συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και να υλοποιεί σήμερα ένα τόσο μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, αφού όπως τόνισαν χαρακτηριστικά μετά το 2001, η μαρίνα Παλαίρου είναι η πρώτη μαρίνα που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε επιπλέον τους εκπροσώπους της ΕΜΑΕ ότι ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στο τουριστικό αγκυροβόλιο Βόνιτσας, ενώ ξεκίνησε η χωροθέτηση νέας μαρίνας Βόνιτσας στην περιοχή της Σάλτινης-Κουκουμίτσας και νέας μαρίνας Πλαγιάς.

Τέλος μέσα από το πρόγραμμα ΟΧΕ Αμβρακικού και ΟΧΕ Δυτικής Ελλάδας ο Δήμος ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση και την κατασκευή έργων στα αλιευτικά καταφύγια Πογωνιάς, Πλαγιάς, Αγίου Νικολάου, Παλιαμπέλων, Δρυμού και Λουτρακίου

Το όραμα της δημοτικής αρχής με τα τουριστικά αγκυροβόλια και τις νέες μαρίνες σε Πάλαιρο, Βόνιτσα και Πλαγιά είναι να αναδείξει το θαλάσσιο τουρισμό ως το εφαλτήριο εκείνο που θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή και οικονομική δυναμική της περιοχής μας με σεβασμό στο περιβάλλον και με προτεραιότητα πάντοτε το δημότη και τις ανάγκες του.