Ακαρνανικά Νέα

Με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου, Βασίλειο Γκίζα συναντήθηκε, την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, με αφορμή το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kitesurf που θα γίνει στην Ναύπακτο.

Η Ναύπακτος θα φιλοξενήσει την Ολυμπιακή κατηγορία της Αετοσανίδας (Kiteboarding) Formula Kite, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022 και θα λάβουν μέρος κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης.
Ο κ. Ζαΐμης κατά την συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του 2022 Lepanto Formula Kite European Championships τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πρόκειται για μια διεθνής εκδήλωση που αφενός ισχυροποιεί τη χώρα μας στο χάρτη αθλητικών προορισμών, δίνοντας τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί τουριστικά η τεράστια δεξαμενή ερασιτεχνών αθλητών, και αφετέρου κινητοποιεί τη μάζα των αθλούμενων προς την αγωνιστική κατεύθυνση, φέρνοντας τη χώρα μας πιο κοντά σε μεγάλες διακρίσεις σε ένα σύγχρονο Ολυμπιακό ιστιοπλοϊκό αγώνισμα, γεννώντας μια νέα γενιά Ολυμπιονικών».
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Βασίλειος Γκίζας δήλωσε: «Είναι μία εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση για το Δήμο μας. Στόχος μας είναι το Lepanto Formula Kite να καθιερωθεί ως αθλητική διοργάνωση της Ναυπάκτου. Το γεγονός αυτό θα τοποθετήσει τόσο την περιοχή μας, όσο και ευρύτερα τη Δυτική Ελλάδα, στον ευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη της Αετοσανίδας και της ιστιοπλοϊκής κοινότητας”,. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αθλητικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ Σπύρος Κρότσης ανέφερε: «Μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή και για τη Δυτική Ελλάδα να αναπτυχθεί τουριστικά και αθλητικά. Για ένα άθλημα για το οποίο η περιοχή μας θεωρείται παγκοσμίως προορισμός».
Η διοργάνωση γίνεται από τον Δήμο Ναυπακτίας σε συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου ΙΑΣΩΝ και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο αγώνας θα γίνει σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και μπροστά από τις εγκαταστάσεις του. Η ανάθεση έγινε από την ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) που αποτελεί τον επίσημο φορέα διαχείρισης των αγωνισμάτων της Αετοσανίδας, της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing).