Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, για το θέμα της ζεύξης Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, ενώ είχε συναντήσεις και επαφές με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιο Καραγιάννη και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο στο Υπουργείο Υποδομών, όσο και στον Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Κεντρικό αντικείμενο της συζήτησης με τον Υπουργό κ.Καραμανλή ήταν η μέχρι τώρα πορεία του έργου και η εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίησή του. Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι με δεδομένο ότι δεν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, Ταμείου Ανάκαμψης ή Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, υπάρχει η λύση της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με πληρωμές διαθεσιμότητας. Ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος να προωθήσει αυτή τη χρηματοδοτική λύση, με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και η διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ.
Για το σκοπό αυτό, ο Βουλευτής στη συνέχεια επισκέφθηκε τους Αν.Υπουργούς Οικονομικών κ.Σκυλακάκη και Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση, καθώς τα Υπουργεία αυτά έχουν κεντρικό ρόλο και στη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εφόσον κατατεθεί από το Υπουργείο Υποδομών ο τελικός φάκελος του έργου με την καταλληλότερη λύση για τη ζεύξη, είναι θετικοί στο να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση.
Ο κ.Καββαδάς συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Καραγιάννη προκειμένου να συζητήσουν τις μέχρι τώρα τεχνικές εξελίξεις, ενώ για το ίδιο θέμα επικοινώνησε και με τη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συγκεντρώνονται οι γνωμοδοτήσεις των συναρμόδιων φορέων ώστε να προκριθεί μία από τις προτάσεις για τη ζεύξη. Επισημαίνεται ότι υπό επεξεργασία βρίσκονται αυτή τη στιγμή ενδεικτικοί προϋπολογισμοί για κάθε λύση.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Το θέμα της ζεύξης Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας προχωρά. Το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών έχει βάλει σε κίνηση όλες εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται για να υπάρξει μία ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη λύση που θα συγκεντρώνει τα καλύτερα χαρακτηριστικά: θα είναι οικονομικά συμφέρουσα, θα εξυπηρετεί τις κυκλοφοριακές ανάγκες και θα σέβεται το περιβάλλον, φυσικό και ιστορικό.
Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος συγκεντρώνονται οι γνωμοδοτήσεις από 8 διαφορετικά Υπουργεία και Φορείς. Πρόκειται για ένα αρκετά χρονοβόρο στάδιο γι’ αυτό έχω κάνει μια σειρά επαφών με επιμέρους υπηρεσίες στα διάφορα Υπουργεία, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Μόλις συγκεντρωθούν οι αναγκαίες γνωμοδοτήσεις, και ιδιαίτερα αυτές του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Υποδομών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα κάνει την τελική του εισήγηση.
Είναι αυτονόητο ότι για να μπορέσει να οριστικοποιηθεί η χρηματοδότηση θα πρέπει να έχουμε αυτήν την τελική εισήγηση, να ξέρουμε ποια λύση προκρίνεται και να έχουμε βέβαια και έναν ενδεικτικό προϋπολογισμό. Ωστόσο, με βάση τα χαρακτηριστικά του έργου, προτείνεται η χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ – αυτό προκύπτει από τις μέχρι τώρα επαφές μου.
Έχω πει πολλές φορές ότι, έχοντας μελετήσει τις διάφορες προτάσεις όχι μόνο τώρα, αλλά και από προηγούμενες προμελέτες που είχαν γίνει στο παρελθόν, θεωρώ ιδανική λύση αυτήν της υποθαλάσσιας σήραγγας. Βεβαίως υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες, ειδικοί εμπειρογνώμονες και πολιτική ηγεσία. Αυτοί, μαζί με την κοινωνία της Λευκάδας, θα έχουν τον τελικό λόγο, όμως ένα είναι βέβαιο: το νησί χρειάζεται μόνιμη σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα και από τη μεριά μου θα συνεχίσω να επιδιώκω την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου για το νησί μας.»