Ακαρνανικά Νέα

Αλήθειες που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο ακόμη και πολλές δεκαετίες αργότερα.

Το ενδιαφέρον με τις ταινίες, και δη τις επιτυχημένες ταινίες, είναι το ότι δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν ποτέ. Ακόμη κι αν έχουν περάσει πολλές δεκαετίες από την πρώτη προβολή τους στη μεγάλη οθόνη, ακόμη και σήμερα έρχονται στο φως αλήθειες και γεγονότα που το ευρύ κοινό σίγουρα δεν γνωρίζει.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιανού ήταν η γάτα που κρατούσε στα χέρια του ο Μάρλον Μπράντο στην πρώτη ταινία του Νονού ή ποιος ζωγράφισε το σκίτσο της Κέιτ Γουίνσλετ στον Τιτανικό;

Η γάτα στο Νονό ήταν αδέσποτη

Η γάτα που κρατάει στην αγκαλιά του ο Μάρλον Μπράντο στην πρώτη ταινία της τριλογίας «Ο Νονός» ήταν αδέσποτη. Την βρήκε στα στούντιο ο σκηνοθέτης της ταινίας, Φράνσις Φορντ Κόπολα, και την έδωσε στον Μπράντο πριν από τη λήψη της σκηνής. Η γάτα, μάλιστα, αγάπησε τόσο πολύ τον σταρ του Χόλιγουντ που κούρνιασε στην αγκαλιά του και άρχισε να γουργουρίζει, με τους ιθύνοντες να φοβούνται ότι ο ήχος της θα κάλυπτε τους διαλόγους των πρωταγωνιστών.

Μερικοί από τους θορύβους που κάνουν οι βελοσιράπτορες στο Jurassic Park προέρχονται από το ζευγάρωμα των χελωνών

Τουλάχιστον αυτός ο ήχος ήταν εκείνος που χρησιμοποιούσε ο σχεδιαστής ήχου όταν επικοινωνούσαν οι ράπτορες μεταξύ τους. Άλλες σκηνές του είδους χρησιμοποίησαν την αναπνοή αλόγων, καθώς και της χήνας.

Στη σκηνή με τη φωτιά στο Όσα Παίρνει ο Άνεμος καίγονται παλιά σκηνικά

Οι σκηνοθέτες έπρεπε να απαλλαγούν από τα παλιά σετ για να κάνουν χώρο για το σκηνικό της νέας ταινίας ούτως ή άλλως, οπότε τα έκαψαν και το μαγνητοσκόπησαν ως την «Ατλάντα» που έπεφτε στις φλόγες και, έτσι, πέτυχαν και τους δύο σκοπούς τους. Μάλιστα, η συγκεκριμένη σκηνή μαγνητοσκοπήθηκε πριν ακόμη επιβεβαιωθεί το πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον σχεδίασε το περίφημο σκίτσο της Γουίνσλετ στον Τιτανικό

Ποιος δεν θυμάται το χαρακτηριστικό γυμνό σκίτσο της Γουίνσλετ ως Ρόουζ στον Τιτανικό, το οποίο σχεδίασε ο Τζάκ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο). Αν και στο σκίτσο η Γουίνσλετ φαίνεται σχεδόν γυμνή, όταν τη ζωγράφιζε ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Κάμερον, φορούσε μαγιό.

newsbeast.gr