Ακαρνανικά Νέα

Υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά, συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία παρέστη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων και των Υπηρεσιών, επισημάνθηκε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λόγω των καιρικών συνθηκών βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή, για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανόν να προκύψουν από το καιρικό σύστημα «Μπάλλος», το οποίο βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε εξέλιξη.


Όπως τόνισε ο κ. Φαρμάκης, ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων σε συνδυασμό με την πλήρη ανάπτυξη μηχανημάτων έργου σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, έχουν ως στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και προστασία των πολιτών από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.


Ακολούθως, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτ/νίας Μαρία Σαλμά κατά την τοποθέτησή της αρχικά έκανε τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2021, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στις δράσεις κι ενέργειες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με σκοπό την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλος αριθμός υδατορεμάτων έχει ήδη καθαριστεί, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, με μέριμνα κυρίως στα σημεία επικινδυνότητας που έχουν δώσει κατά το παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα. Αντίστοιχη προετοιμασία έχει υπάρξει και για την αντιμετώπιση συνθηκών παγετού ή χιονόπτωσης κατά τους χειμερινούς μήνες.


Οι εισηγήσεις της συνεδρίασης ολοκληρώθηκαν από τον Προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Νικόλαο Γυφτάκη, ενώ ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων Δήμων και Υπηρεσιών.


Στην συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Αθανάσιος Μαυρομάτης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Αιτωλίας Νικόλαος Νικολάου και Ακαρνανίας Δημήτριος Γαλαζούλας, ο Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλ/νίας Χρήστος Καλογερόπουλος, ο Υπολιμενάρχης Μεσολογγίου Γεώργιος Παπαγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, Αγρινίου Σωτήριος Κολοβός, Ξηρομέρου Παναγιώτης Παληογιάννης, Θέρμου Κων/νος Παπαθανασόπουλος, Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Κοντογιάννης, ο εκπρόσωπος της Π.Ε.Δ. Αιτωλ/νίας Δημοσθένης Καπώνης, οι Προϊστάμενοι Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλ/νίας Νικόλαος Νικολόπουλος, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλ/νίας Κων/νος Χαϊδής, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Γεώργιος Δημητριάδης, οι αρμόδιοι υπάλληλοι Πολιτικής Προστασίας Αμφιλοχίας Γεώργιος Χούτας και Αγρινίου Θεοδώρα Καπέρδα, ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Αντώνιος Κούστας και οι εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου Διονύσιος Τσιρόγλου και Ελληνοαμερικανικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Δημήτριος Καλογερόπουλος.