Ακαρνανικά Νέα

Ο αγροδιατροφικός τομέας σε συνεργασία με τον τουρισμό μπορούν να δώσουν μεγάλη δυναμική και να ανοίξουν νέους δρόμους μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτή την συνεργασία συζήτησαν την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στην Κεφαλονιά ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρο Τραυλό και τον Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης- Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή.

Η επίσκεψη του κ. Βασιλόπουλου στην Κεφαλονιά έρχεται ως συνέχεια των επαφών που είχε με την περιφερειακή αρχή και φορείς της Ζακύνθου με σκοπό τον συντονισμό των ενεργειών για τα ανοικτά αγροτικά ζητήματα. Όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, χρήσιμο είναι να δημιουργηθεί δίαυλος επικοινωνίας ακόμα και σε καθημερινή βάση ώστε η διαπεριφερειακή συνεργασία να φανεί στην πράξη, φέρνοντας για παράδειγμα την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στις τουριστικές περιοχές, τις προτάσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο και την δακοκτονία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος μετά το πέρας της συνεργασίας του επέμεινε ότι με την συνένωση περιφερειακών δυνάμεων θα πετύχουμε περισσότερα και πρόσθεσε: «Μετά την Ζάκυνθο επισκέφθηκα και την Κεφαλονιά όπου συνδέομαι με τα φοιτητικά μου χρόνια. Με χαρά συζήτησα με τους φίλους αντιπεριφερειάρχες τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας και θα είμαστε καθημερινά σε επικοινωνία για την υλοποίησή τους».

Ο κ. Βασιλόπουλος επισκέφθηκε ακόμα την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, καθώς επίσης τις πρότυπες εγκαταστάσεις στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς όπου ενημερώθηκε για την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων στις απαιτητικές αγορές ψαριών και θαλασσινών.