Ακαρνανικά Νέα

Σε κλίμα φιλίας και συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη. 

«Για περισσότερα από δέκα χρόνια, το τιμόνι της περιφέρειας Θεσσαλίας είναι σε στιβαρά χέρια. Ο Κώστας Αγοραστός αφού πέρασε από το κοινοβούλιο στην Περιφέρεια, γεγονός που του δίνει πολύτιμη εμπειρία στην πολιτική διαχείριση και αφού συνέβαλε στην εξασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων το 2015 σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα, έχει ένα ρεκόρ έργων υποδομής αλλά και συνοδών κοινωνικών, αθλητικών και τουριστικών υποδομών. Πλαισιώνεται μάλιστα από μια δυνατή ομάδα συνεργατών και όλοι μαζί προσπαθούν να υλοποιήσουν το όραμά του», τόνισε ο κ. Ζαΐμης αναφέροντας ορισμένα από τα έργα του: «Η αποκατάσταση της λίμνης Κάρλα είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης με συμπληρωματικά έργα ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών και αγροτών , τα περιφερειακά οδικά δίκτυα, και εκατοντάδες άλλα έργα υποδομών στους κλάδους της οδοποιίας, αθλητισμούς, υγείας και τουρισμού είναι μόνο ορισμένες πρωτοβουλίες  που αποδεικνύουν την ικανότητα του κ. Αγοραστού να οραματίζεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί».

Ο κ. Ζαΐμης επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας μαζί με τον πρόεδρο του ΠΣΕΚ -Κοσμήτορα του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και συνεργάτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συζητώντας εκτενώς θέματα τεχνογνωσίας αλλά και πως μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική συνεργασία των δύο Περιφερειών σε μια σειρά από ευρωπαϊκά και τοπικά έργα όπως  το καταδυτικό πάρκο στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρωτοπόρος.

«Ευχόμαστε να συνεχίσει και να ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη δεδομένου ότι έχει καταφέρει να υλοποιήσει δύσκολα και σημαντικά έργα υποδομής», τόνισε ο κ. Καλαβρουζιώτης.