Ακαρνανικά Νέα

Σύσκεψη με θέμα «Προτάσεις για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΥΠΠΑΤ», πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην Ι.Π. Μεσολογγίου, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Εγγείων Βελτιώσεων, Γιώργου Κοντογιάννη.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων Νεοχωρίου, Μεσολογγίου, Ανακτορίου, Λεσινίου, Γαλατά, Παναιτωλίου, Κατοχής, Λυσιμαχείας, Χρυσοβεργίου, Παραβόλας, Ευηνοχωρίου και Αχελώου ενώ στη σύσκεψη μετείχαν επίσης, ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αιτ/νίας, Σάββας Βλάχος καθώς και ο Διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Π.Ε. Αιτ/νίας, Νικόλαος Μασίκας.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η αναβάθμιση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, η βιωσιμότητα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, η σχετική διαβούλευση και η ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων για ένα ολοκληρωμένο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΕΒ και αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας προκειμένου να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση ενόψει της διαβούλευσης που θα ξεκινήσει για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των ΟΕΒ από το ΥΠΑΑΤ .