Ακαρνανικά Νέα

Το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου προετοιμάζει τους σταθμούς για να υποδεχθούν όλα τα μικρά παιδιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προφύλαξη από την πανδημία του sars-covid-19.

Ήδη πραγματοποιούνται καθαρισμοί αύλειων χώρων ,όπως και καθαρισμοί εντός των παιδικών σταθμών . 

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου θα γίνουν και οι πρώτες απαραίτητες απολυμάνσεις , όπως και οι μικροβιοκτονίες των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των βρεφονηπιακών σταθμών .

Οι υπεύθυνες βρεφονηπιοκόμοι θα υποδέχονται από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου τα παιδιά σταδιακά έτσι ώστε από την μια να υπάρχει ομαλή προσαρμογή των παιδιών και από την άλλη των εργαζόμενων στα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του sars-covid-19.

Σταδιακή θα είναι και η υποδοχή των νηπίων στα βρεφονηπιακά τμήματα της Βόνιτσας.

Από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου οι υπεύθυνες των σταθμών θα επικοινωνήσουν με τους γονείς των νηπίων για την σταδιακή επάνοδο των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 

Στην Βόνιτσα δημιουργήθηκε από πέρυσι και δεύτερο βρεφικό τμήμα έτσι ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα βρέφη. 

Την φετινή χρονιά θα εκτελούνται  ταυτόχρονα και οι εργασίες αναπροσαρμογής των λειτουργούντων παιδικών σταθμών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας από το επιδοτούμενο πρόγραμμα 

«ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΔ 99/2017».

Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες από τον βρεφονηπιακό σταθμό της Βόνιτσας και θα συνεχιστούν σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Οι εργασίες είναι απαραίτητες για την αδειοδότηση των παιδικών σταθμών και την ομαλή τους λειτουργία τα επόμενα χρόνια. 

Θα υπάρχουν περιόδους που αναγκαστικά θα πρέπει οι παιδικοί σταθμοί να παραμένουν κλειστοί (για μερικές ημέρες ή και μία εβδομάδα)  για την ολοκλήρωση των εργασιών.

 Ζητάμε λοιπόν την κατανόησή σας, πιστεύοντας όμως ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει αφού ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας και τα μικρά παιδιά  θα αποκτήσουν  σύγχρονους Παιδικούς Σταθμούς με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει η νομοθεσία.

Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα έχουν τοποθετηθεί και οι νέες παιδικές χαρές στους Παιδικούς Σταθμούς της Κατούνας, της Παλαίρου και του Μοναστηρακίου. 

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Ο Πρόεδρος
Παντελής Αποστολάκης