Ακαρνανικά Νέα

Την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 20:30 στην Πλατεία Μοναστηρακίου μια ξεχωριστή παιδική θεατρική παράσταση «ΑΣΤΡΕΛΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ» με είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για το έργο 

Η Αστρέλια, που είναι η κόρη του Ηλίου και της Σελήνης, ταξίδεψε έως την Γη από πολύ μακριά. Απ’όσα μαθαίνουμε, είναι η κόρη του Ηλίου και της  Σελήνης. 

Μας διηγείται ότι πολλά χρόνια πριν, τα πράγματα στον πλανήτη της ήταν πολύ διαφορετικά απ’ ότι έχουμε συνηθίσει εμείς. Εάν κοιτούσε κανείς στον  ουρανό, θα έβλεπε ταυτόχρονα και τον Ήλιο και την Σελήνη. 

 Ένα τρομερό γεγονός όμως έφερε την καταστροφή. Ο Ήλιος και η Σελήνη δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν ξανά την ίδια στιγμή στον ουρανό. 

Η ισορροπία βέβαια επανήλθε στον πλανήτη της. Η Αστρέλια, ο Ήλιος και η Σελήνη, συνειδητοποίησαν ότι μπορεί να υπάρξει αρμονία ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι και πως η αγάπη, είναι η μεγαλύτερη γνωστή πηγή ενέργειας  στο σύμπαν. 

Ο Αστέριος, είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων. Εμφανίζεται μπροστά μας με την βοήθεια ενός προτζέκτορα. Οι κινήσεις του όμως δεν είναι προ-βιντεογραφημένες. Ένας ηθοποιός, που δεν φαίνεται από τα παρασκήνια, με την χρήση μιας κάμερας και εξειδικευμένου εξοπλισμού μεταδίδει ζωντανά την εικόνα στον προτζέκτορα. 

Έτσι λοιπόν, επιτυγχάνεται ένας συνδυασμός της κινηματογραφικής και της θεατρικής τέχνης, που με καταλύτη την αλληλεπίδραση, πυροδοτεί το ενδιαφέρον κάθε μικρού και μεγάλου θεατή. 

Μια παράσταση που θυμίζει σε μικρούς και μεγάλους, την σημασία του σεβασμού, και την αξία της αλληλο-αποδοχής και της προσαρμοστικότητας, σε μια οικογένεια, σε μια φιλία, σε μια κοινωνία γενικότερα. 

Ο βαθύτερος σκοπός είναι να καταλάβουν τα παιδιά, (όσο και οι μεγάλοι κυρίως,) πως ακόμα και όταν οι γονείς παύουν να είναι πια μαζί, αυτό δεν σημαίνει ότι παύουν να είναι οικογένεια. 

Στο ρόλο της ΑΣΤΡΕΛΙΑΣ η Ελενη Κόντη 

Η Ελένη Κόντη, (Αστρέλια) είναι απόφοιτος της Γερμανικής φιλολογίας, και διπλωματούχος ηθοποιός του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, έχει κατάρτιση στην ειδική αγωγή.

Στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε πολλά δωμάτια απόδρασης “escape rooms”.

Ήταν μέλος των θεατρικών ομάδων “Εν οδώ” και “Provato”

Εκ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Η Πρόεδρος

Παναγιώτα Πανταζή