Ακαρνανικά Νέα

Γυναίκες της Αιτωλοακαρνανίας βραβεύτηκαν για την προσφορά τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Αγρινίου και η ομάδα εθελοντών της ΕΠΠΙ – ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ συνδιοργάνωσαν εκδήλωση για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2022, στον Δημοτικό Κινηματογράφο ‘Άνεσις’ στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας

Την εκδήλωση, συντόνισε η κ. Παρθενία Χαρίτου, Πρόεδρος της ΕΠΠΙ – ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ, και προβλήθηκε η ταινία: «Τέχνη γένους θηλυκού» σε σκηνοθεσία του κ. Νώντα Σαρλή.

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας τίμησε την ζωγράφο – εικαστικό Σπυριδούλα Ζερβούλη.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου απεύθυνε ο αντιπρόεδρος της Τοπική Κοινότητα Παλαίρου Δημήτρης Στάχτιαρης (στο βίντεο από το 1.25.00 και μετά)

Τιμήθηκαν Γυναίκες Συντοπίτισσές μας για την συνολική προσφορά τους.

  • Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου βράβευσε την ηθοποιό Κάτια Γέρου για την προσφορά της στην Τέχνη.
  • Ο Δήμος Αμφιλοχίας την Εφέτη κα Δήμητρα Κεγαχιά,
  • O Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας την Εικαστικό Σπυριδούλα Ζερβούλη.
  •  O Δήμος Ξηρομέρου τρεις γυναίκες από το χώρο της Υγείας.
  • O Δήμος Θέρμου για την προσφορά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Μαριάνθη Κωτσαρέλη
  • O  Δήμος Μεσολογγίου αφιέρωσε το βραβείο του για Προσφορά Ζωής σε τρεις κυρίες που δώρισαν τα όργανα των παιδιών τους.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Αγρινίου και η κα Βούλγαρη Αμαλία Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτ Ελλάδας και ακολούθησαν δύο σύντομες εισηγήσεις,.

Πρώτη με θέμα για την Ισότητα των Φύλων από την κα Μαρία Παπαγεωργίου Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της επιτροπής Ισότητας Δήμου Αγρινίου και δεύτερη εισήγηση για την ενδοοικογενειακή βία από τον κο Δημήτρη Γαλαζούλα Αστυνομικό Διευθυντή, Δ/ντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός κος Σ.Λιβανός, Δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι του Ν.Αιτωλοακαρνανίας, γυναικείες οργανώσεις – συλλογικότητες, άνθρωποι των γραμμάτων/τεχνών και ενεργοί πολίτες.