Ακαρνανικά Νέα

Με αφρικανική σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες, νοτιάδες και σταδιακά βροχές ξεκινά η εβδομάδα μας με τον άστατο καιρό να διατηρείται μέχρι και την Παρασκευή, δίνοντας όμως καλύτερες καιρικές συνθήκες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σε ανάρτησή του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς σημειώνει πως «στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τη Δευτέρα τοπικές βροχές, οι οποίες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Την Τρίτη φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, Μακεδονία και σταδιακά τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή άστατος καιρός αρχικά στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα. Τάση υποχώρησης της αστάθειας το Σαββατοκύριακο».

Και η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη σημειώνει πως με θυελλώδεις νοτιάδες, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους καταιγίδες θα ξεκινήσει η εβδομάδα. Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν γενικά ήπιο καιρό, περιορισμένα φαινόμενα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

newsbeast