Ακαρνανικά Νέα

View from the Venetian fortress over Vonitsa, Ambracian Gulf, Greece

Εκτενές αφιέρωμα στην Βόνιτσα φιλοξενεί το ταξιδιωτικό site exploringgreece.tv. Το άρθρο έχει τον τίτλο “Η κωμόπολη με την εκπληκτική θέα και τους διαφορετικούς ρυθμούς ζωής” και αναφέρει τα εξής:

Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για αποδράσεις και στο βουνό αλλά και σε παραθαλάσσια μέρη. Κάποια από αυτά μπορεί να μην σου έχουν πάει στο μυαλό και να είναι τοποθεσίες που θα περάσεις ένα ιδανικό και ξεκούραστο σαββατοκύριακο. Ένας από αυτούς τους προορισμούς που σου προτείνουμε είναι η Βόνιτσα, ή αλλιώς το μπαλκόνι στον Αμβρακικό. Μια ήσυχη παραθαλάσσια κωμόπολη που σε βοηθάει να κρατήσεις στο μυαλό σου το καλοκαίρι για λίγο περισσότερο. Ακόμη και για τρεις μέρες αν βρεθείς εκεί, θα περάσεις όμορφα και θα ξεκουραστείς. Επιπλέον θα απολαύσεις ντόπιες συνταγές και γαρίδες Αμβρακικού.

Βόνιτσα: Η κωμόπολη – μπαλκόνι στον Αμβρακικό που σε εκπλήσσει ευχάριστα

Η Βόνιτσα είναι το στολίδι του Αμβρακικού που μπορεί να μην είναι τόσο φημισμένο αλλά σίγουρα θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή και θα σε εκπλήξει ευχάριστα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν πας. Στενά λιθόστρωτα σοκάκια, χαμηλά σπίτια και χαλαροί ρυθμοί σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή και σε κάνουν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα. Φτάνοντας στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας θα δεις μια όμορφη κωμόπολη να απλώνεται στη «σκιά» του εμβληματικού και άκρως εντυπωσιακού Βενετσιάνικου κάστρου το οποίο δεσπόζει στον πευκόφυτο λόφο πάνω από την πόλη.

Κάνοντας βόλτα στη γραφική Βόνιτσα θα δεις ένα όμορφο φυσικό τοπίο το οποίο συνδυάζεται με μια φιλική ατμόσφαιρα και με μια ήρεμη και ήπια τουριστική ανάπτυξη. Και βέβαια θα συναντήσεις τους ψαράδες στα καΐκια τους που αλιεύουν γαρίδες και ασημένια ψάρια. Όσα δηλαδή θα δοκιμάσεις όταν κάτσεις για ψαρομεζέδες σε μια ταβέρνα της περιοχής.

Πάρε μια γεύση από το κανάλι n.p. production του Youtube…