Ακαρνανικά Νέα

Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους) παίζει μπάσκετ και συμμετέχει ενεργά στην αθλητική εκδήλωση Patras GNC 3on3 που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Σοπωτού, από τις 8 έως και τις 11 Ιουλίου2021 στον Mώλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα.

Τα τουρνουά μπάσκετ 3on3 αποτελούν την πιο ταχέως αναπτυσσόμενη μορφή αστικού αθλητισμού (urbansport) σε όλη την υφήλιο. Ως Ολυμπιακό Άθλημα θα κάνει πρεμιέρα στους αγώνες του Τόκιο. Δύο ομάδες τριών παικτών, μια μπασκέτα και πολλή όρεξη για μπάσκετ, συνθέτουν το σκηνικό το οποίο για τέσσερις ημέρες μεταφέρεται δίπλα στην θάλασσα στον Mώλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα.

Μέσα από την Αθλητική δράση «Βάλε Στόχο»που διοργανώνει η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του ΤΕΒΑ, τα παιδιά ηλικίας 10-14 ετών, αλλά και οι ενήλικες, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το αγαπημένο άθλημα του μπάσκετ σε ένα τουρνουά GNC 3on3 με παράλληλα πλούσια δρώμενα, εξατομικευμένες αθλητικές δράσεις και προπονητικές συμβουλές. Πρόκειται για μια αθλητική γιορτή που δίνει προτεραιότητα στους ευπαθείς συμπολίτες μας και καλεί όλους μας να συμμετέχουμε.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατανοεί την σπουδαιότητα του αθλητισμού για τη ψυχική και τη σωματική υγεία αλλά και την θετική συμβολή του, στην κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, ειδικά σήμερα, που η πανδημία απαίτησε την κοινωνική αποστασιοποίηση ως μια πρώτη άμυνα κατά του ιού. Υπ’ αυτό το πρίσμα, δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά αλλά και σε νέους, ενήλικες να ενεργοποιηθούν, να αλληλεπιδράσουν και να διασκεδάσουν σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο αθλητικό περιβάλλον, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διασποράς του COVID-19.

Τα παιδιά των ωφελούμενων ΤΕΒΑ της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας 10-14 ετών και οι ενήλικες ωφελούμενοιτου ΤΕΒΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το τουρνουά μπάσκετ 3on3που θα διεξαχθεί στις 8-11 Ιουλίου2021 στην Πάτρα στον μώλο της Αγίου Νικολάου, στα τηλέφωνα 2613-620.762,763 ώρες 9:00-13:00 ή στο email: [email protected] έως και την Πέμπτη 8 Ιουλίου.

Στη συνέχεια,από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου, η δράση θα ταξιδέψει στην πόλη του Αγρινίου και συγκεκριμένα στην πλατεία Δημοκρατίας. Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα λάβει την σκυτάλη και θα παίξει μπάσκετ στο κέντρο του Αγρινίου.

Τα παιδιά των ωφελούμενων ΤΕΒΑ της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας 10-14 ετών και οι ενήλικες ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το τουρνουά μπάσκετ 3on3 που θα διεξαχθεί στις 12-14 Ιουλίου 2021 στο Αγρίνιο στην πλατεία Δημοκρατίας, στα τηλέφωνα 26313-61101 ώρες 9:00-13:00 ή στο email: [email protected] έως και την Δευτέρα 12 Ιουλίου.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΕΒΑ

«Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016»

Κοινωνική Σύμπραξη  Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5000168)

Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας (MIS5000218)