Ακαρνανικά Νέα

Το Σάββατο 7 Αυγούστου στην Πλατεία Δρυμού  του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ,στο ανοιχτό θεατράκι στις 21.00 θα παρουσιαστεί η κουκλοθεατρική παράσταση «ΛΥΚΟΥΡΓΟ-ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ»

Μια διαδραστική παράσταση κουκλοθέατρου που κρύβει πολλές εκπλήξεις . 

Στην παράσταση «Λυκουργο-Μπερδέματα»  παίζουν 18 κούκλες και χρησιμοποιούνται 3 τεχνικές κουκλοθεάτρου όπως το θέατρο σκιών, μαριονέτες και γαντόκουκλες.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα

Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 ετών και άνω

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Βασιλείου

Κατασκευή κουκλών – σκηνικών: Χρήστος Κόλλιας, Σωκράτης Παππάς

Βοηθός σκηνικών:  Άρια Φίνου, Όλγα Κήττα

Πρωτότυπη μουσική: Ματούλα Ζαμάνη

Ενδυματολόγος: Μάρθα Αντωνίου

Σχεδιασμός χάρτινης φιγούρας-θεάτρου Σκιών: Γιώτα Γρηγοριάδου

Παίζουν: Σωκράτης Παππάς, Λένα Σοκορέλη

Παραγωγή: Κουκλοθέατρο Αντράλα

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Αντράλα επιθυμεί την δημιουργία συνεργασίας, με σκοπό να παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο “Λυκουργό-μπερδέματα”.

Το κουκλοθέατρο ανοίγει μπροστά στα μάτια του παιδιού – θεατή, έναν κόσμο δοσμένο σε απόλυτη αναλογία με την πραγματικότητα.

Το κουκλοθέατρο σαν θέαμα επίσης, προσφέρει στο παιδί ερεθίσματα που το εμπλουτίζουν ψυχικά συναισθηματικά, νοητικά, γνωστικά. Παρακολουθώντας μια παράσταση κουκλοθεάτρου ζει μέσα σε συναισθηματική ένταση τη μαγεία και το θαύμα. Βιώνει την θεατρική σύμβαση, όταν, ξαφνικά οι άψυχες κούκλες ζωντανεύουν. Το παιδί μεταφέρεται σε ένα φανταστικό χώρο, ξεφεύγει από την πραγματικότητα, συμμετέχει, ταυτίζεται, διασκεδάζει, παραδειγματίζεται από τη δράση της κούκλας.

Το παιδί πολλές φορές, συμμετέχει στην παράσταση καθορίζοντας και αυτήν την εξέλιξη της ιστορίας, εξωτερικεύει συναισθήματα φόβου, χαράς, λύπης, έκπληξης, ενθουσιασμού. Το κουκλοθέατρο γίνεται ένας χώρος συνδιαλλαγής και επικοινωνίας.

Στην παράσταση, η υπόθεση του έργου που διαδραματίζεται είναι η εξής:

Ο Λυκούργος είναι ένας καλοκάγαθος λύκος, αλλά πολύ γκαφατζής! Στο παραμύθι που κατοικεί, έχει προκαλέσει, άθελά του, μεγάλες ζημιές! Όλα ξεκινούν, όταν τον διώχνουν από το Λυκοχωριό, και βρίσκεται μόνος στη βιβλιοθήκη, να περιπλανιέται από παραμύθι σε παραμύθι! Τι τον περιμένει άραγε στην πελώρια βιβλιοθήκη; Θα καταφέρει να βρει κάπου να μείνει; Με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων, θα το ανακαλύψουμε παρέα!

Το κουκλοθέατρο Αντράλα δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του 2015, με σκοπό να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα, τις ιδέες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα, μέσα από παραστάσεις και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, έχοντας ως κύριο μέσο την κούκλα και τις ποικίλες ιδιότητες της. Μέσα από την συνεργασία με δημόσιους (ΔΗΠΕΘΙ, Δήμος  Ιωαννιτών, Δήμος Κόνιτσας, Δήμος Τζουμέρκων, Ζίτσας, Δωδώνης, ΚΑΠΗ, ΕΛΕΠΑΠ, ΜΕΡΙΜΝΑ κ.ά.) και  ιδιωτικούς φορείς (Θέατρο Έκφραση,  ΚΔΑΠ Ιωαννίνων, ΟΜΕΠ Ιωαννίνων, ΠΙΟΠ Ιωαννίνων) αλλά και με τηνΚοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων  Άρσις , η ομάδα του κουκλοθεάτρου Αντράλα επιδιώκει να μεταδώσει την τέχνη του κουκλοθεάτρου, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Έχει συνεργαστεί με θέατρα και καλλιτεχνικούς χώρους κατασκευάζοντας κούκλες και σκηνικά για μια σειρά παραστάσεων και δρωμένων.

Επίσης, η ομάδα  συμμετέχει ενεργά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης των Ιωαννίνων, όπως είναι η διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).