Ακαρνανικά Νέα

Η θαλαμηγός, που φέρει το όνομα «Anna», εμπνευσμένο από την κόρη του, έχει μήκος 110 μέτρα.

Αντικείμενο συζήτησης έχει γίνει στη Λευκάδα –και όχι μόνο– η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που έχει καταφτάσει στον Σκορπιό τις τελευταίες ημέρες και μαγνητίζει τα βλέμματα.

Το πανάκριβο superyacht κόβει… βόλτες στο Ιόνιο και βγάζει μάτι, αφού εκτός από το Νυδρί της Λευκάδας, είναι ορατό και από άλλα νησιά, δεδομένου ότι είναι ένα από τα περίπου 70 ιδιωτικά σκάφη στον κόσμο με μήκος πάνω από 100 μέτρα. Η θαλαμηγός, που φέρει το όνομα «Anna», εμπνευσμένο από την κόρη του μεγιστάνα, έχει μήκος 110 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2018 από τα ναυπηγεία Feadship. Το κόστος της άγγιξε τα 250.000.000 δολάρια και είναι άκρως επιβλητική.

thalamigos2707
Το super yacht «Anna»

Η συγκεκριμένη θαλαμηγός έχει πλήρωμα 36 άτομα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 20 επισκέπτες, οι οποίοι θα… βολευτούν όχι σε απλά δωμάτια, αλλά σε πολυτελείς σουίτες. Η «Anna» διαθέτει, μεταξύ άλλων, ελικοδρόμιο, πισίνα, tenders, jet-ski και, φυσικά, σπα. Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον κόσμο, με περιουσία άνω των 10 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος εκτός από το υπερπολυτελές yacht έχει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μονακό, είναι μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου (κατέχει το 10%), ενώ είναι και ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali.

espresso.gr