Ακαρνανικά Νέα

Είναι μια δωρεαν κοινωνική υπηρεσία τηλεφροντίδας που στοχεύει στην υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης στο σπίτι τους, ατόμων που κινδυνεύουν λόγω ηλικίας, προβλημάτων υγείας ή κοινωνικής απομόνωσης, προσφέροντας εξατομικευμένη προσοχή που μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες ασφαλείας, να μειώσει το αίσθημα της μοναξιάς στην καθημερινή ζωή, να ενισχύσει την ανεξαρτησία, να ανιχνεύσει και να αποτρέψει επικίνδυνες καταστάσεις.

Η δράση αφορά κυρίως άτομα:

· που ζουν μόνα ή/και μακριά από δομές υγείας & φροντίδας,
· σε χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτης, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.)

· Η υπηρεσία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον κοινωνικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας εξυπηρετώντας την κοινωνική ανάγκη για τη στήριξη και ένταξη της ευάλωτης ομάδας ηλικιωμένων που διαθέτουν τα ανάλογα χαρακτηριστικά
· Λειτουργία κέντρου 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης αυτόνομης διαβίωσης ηλικιωμένων ΔΩΡΕΑΝ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κουμπί Πανικού

Ο ηλικιωμένος έχει τη δυνατότητα κλήσης σε βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού όταν χρειαστεί βοήθεια ή νοιώσει την ανάγκη για επικοινωνία.

Ανίχνευση πτώσης

Παρέχεται η δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης πτώσης του ηλικιωμένου. Επιπλέον ο ηλικιωμένος έχει τη δυνατότητα κλήσης σε βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εντοπισμός ηλικιωμένου

Ηλικιωμένοι με προβλήματα άνοιας που απομακρύνονται λόγω απώλειας της μνήμης από την οικία τους μπορούν να εντοπισθεί η θέση και η πορεία τους στο χάρτη.

24ωρη παρακολούθηση

Tο προσωπικό της υπηρεσίας 24ωρης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον εξυπηρετούμενο ανταποκρινόμενο στην έκτακτη ειδοποίηση που λαμβάνει από τις συσκευές τηλεειδοποίησης.

ΟΣΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ (>65 ΕΤΩΝ) ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ.

H φροντίδα που σας αξίζει!
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; καλέστε στο 2611100425 ή 210 000000 ή στείλτε email στο [email protected]
https://pde.clickzois.gr : ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΩΣ 15-04-2022.