Ακαρνανικά Νέα

Ολοκληρώθηκε  η πενθήμερη (19-23/11) παραμονή των Ισραηλινών δημοσιογράφων, Tamir Avraham και Shai Levy, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη διάρκεια της οποίας ξεναγήθηκαν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος με την συνοδεία του Προϊσταμενου Υπηρεσίας του ΕΟΤ Ισραήλ, Δημήτρη Βασιλειάδη.

Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στα Καλάβρυτα, στην Πάτρα, στο δάσος της Στροφυλιάς, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο όπου πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες μέσα από τις οποίες γνώρισαν τους τόπους και τα τοπικά προϊόντα, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, τη ζεστασιά των ανθρώπων και τα πανέμορφα τοπία που συνάντησαν και τα οποία θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν ιδανικός τόπος διακοπών για τους συμπατριώτες τους.

Η επίσκεψη έγινε κατόπιν πρότασης του Γραφείου του ΕΟΤ στο Ισραήλ, ο οποίος αναγνώρισε τη δυναμική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως χειμερινού προορισμού και πρότεινε στους Tamir Avraham και Shai Levy να επισκεφτούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Ισραηλινοί δημοσιογράφοι εργάζονται ο μεν Tamir Avraham στην online πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας WALLA, με 134,58 εκ. επισκέψεις κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενώ ο Shai Levy εργάζεται στην online πλατφόρμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ΜΑΚΟ με 82,15 εκ. επισκέψεις κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Επίσης, κατά την παρουσία τους, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού, Νικόλαο Κοροβέση, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκη Παπαδόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο.

Μετά την συνάντηση με τους δύο Ισραηλινούς δημοσιογράφους, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε: «Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε δύο εκπροσώπους εκ των μεγαλυτέρων online δικτύων ενημέρωσης του Ισραήλ και να διαπιστώσουν από κοντά τις δυνατότητες πολλών σημείων της Δυτικής Ελλάδας να παρέχουν μία μοναδική τουριστική εμπειρία στους επισκέπτες από το Ισραήλ που τα τελευταία χρόνια αποτελούν μία πολύ δυναμική αγορά για την χώρα μας. Οι δράσεις εξωστρέφειας της Δυτικής Ελλάδας θα συνεχιστούν, με κάθε τρόπο, καθώς στόχος μας είναι η ανάδειξη του τόπου μας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, σήλωσε: «Μετουσιώνεται σε πράξη η στενή συνεργασία  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον ΕΟΤ του Τελ Αβίβ και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισραήλ κ. Δημήτρη Βασιλειάδη. Η αποστολή των Ισραηλινών δημοσιογράφων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είναι μόνο η αρχή μιας διαρκούς συνεργασίας που στο μέλλον θα μεταφραστεί με πολλούς και διάφορους τρόπους».

*** Σχετικό βίντεο με δηλώσεις, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/lQH0f4RzJ7k